Acasa Eveniment Peste 400 de persoane au decedat, anul trecut, din cauza vitezei excesive și aprope 1.800 au fost rănite grav

Peste 400 de persoane au decedat, anul trecut, din cauza vitezei excesive și aprope 1.800 au fost rănite grav

1 min read
0
0
177

Anul trecut, 447 de persoane au decedat pe drumurile din România din cauza vitezei excesive, iar 1.790 au fost rănite grav, potrivit unei statistici prezentate, sâmbătă, de Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR).

Conform sursei citate, viteza neregulamentară este una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave produse în România în perioada 2011 – 2016.

nei

Datele au fost transmise în contextul în care, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite, în săptămâna 8 – 14 mai 2017, se va desfășura Săptămâna Mondială a Siguranței Rutiere, care este dedicată combaterii excesului de viteză și măsurilor ce se pot lua pentru a controla acest fenomen și a diminua consecințele grave ale acestuia, precizează IGPR.

Poliția Română anunță că va organiza pe toată perioada anului activități de prevenire și combatere a accidentelor rutiere. Cu ocazia Săptămânii Mondiale a Siguranței Rutiere, activitățile Poliției Rutiere vor fi cu precădere pentru combaterea excesului de viteză.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Un jandarm al Grupării Mobile Ploiești, vizat de ancheta din dosarul privind maşini furate din străinătate

Un subofiţer din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti este vizat de ancheta care se…