Acasa Justiție Plangere penală facută de Sebastian Ghiță împotriva judecătorului Gheorghe Casandrescu de la Curtea de Apel Ploiești pentru apartenența la grup infracțional organizat

Plangere penală facută de Sebastian Ghiță împotriva judecătorului Gheorghe Casandrescu de la Curtea de Apel Ploiești pentru apartenența la grup infracțional organizat

4 min read
0
0
59

Fostul deputat Sebastian Ghita a depus plangere penala la Sectia pentru investigarea infractiunilor din Justitie impotriva judecatorul Gheorghe Casandrescu de la Curtea de Apel Ploiesti, in prezent pensionat, cel care l-a privat pe Ghita de dreptul la aparare si care a permis ca in dosarul de extradare a sa din Serbia sa fie reprezentat de un avocat din oficiu care, halucinant, a pus concluzii de admitere a cererii de arestare, la ison cu procurorii DNA Ploiesti. Potrivit luju.ro, in plangerea penala depusa luni, 28 ianuarie 2019, fostul deputat Sebastian Ghita il acuza pe judecatorul Casandrescu ca face parte dintr-un grup infractional organizat, format din procurori DNA precum Lucian Onea, Mircea Negulescu si Laura Codruta Kovesi.

În plangerea sa, Sebastian Ghita subliniaza ca prin aceste tehnici, judecatorul Gheorghe Casandrescu si avocatul Antonio Enache Parau au urmarit obtinerea unei „presiuni suplimentare asupra autoritatilor din Serbia in procesul de extradare”.

Fata de aceasta situatie, Sebastian Ghita solicita audierea judecatorului Gheorghe Casandrescu in cadrul Sectiei speciale, si tragerea la raspundere atat a lui Casandrescu, cat si a avocatului Parau.

Iata fragmente din plangerea lui Sebastian Ghita:

Audierea domnului Gheorghe Casandrescu, fost judecator in cadrul Curtii de Apel Ploiesti in legatura cu apartenenta sa, in calitate de membru sau complice, la Grupul Infractional Organizat al fostilor procurori DNA Lucian Onea, Mircea Negulescu, Laura Codruta Kovesi. Consider ca in data de 14.04.2017, impreuna cu domnul Lucian Onea, Gheorghe Casandrescu a emis un nou mandat de arestare pe numele meu fara a-mi respecta dreptul de a fi citat.

Acest lucru ilegal faptuit impotriva mea a avut ca scop punerea mea in imposibilitatea de a ma apara sau de a fi reprezentat de avocatii mei alesi.

Mentionez ca in acelasi caz, acelasi judecator si aceeasi grefiera au avut depuse la dosar delegatii ale avocatilor mei, acestia prezentandu-se in 03.04.2017 in fata judecatorului Casandrescu.

Pentru a incerca sa acopere aceasta manevra frauduloasa, a fost chemat din oficiu un avocat numit Parau Antonio Enache.

Cu toate ca art. 91 din Noul Cod de procedura penala cere ca avocatul din oficiu sa asigure o aparare concreta si efectiva in cauza, numitul Parau Antonio a ales sa sustina cererile procurorului Onea cu privire la persoana mea precum si emiterea unui nou mandat de arestare.

Chiar daca legea le cerea judecatorilor Casandrescu si avocatului Parau sa verifice daca in cauza exista avocati alesi de subsemnatul, acestia au ales sa ignore obligatiile legale si sa continue procedura inceputa ilegal.

Consider ca toate aceste ilegalitati au fost facute de ambii participanti la procedura, Gheorghe Casandrescu si Parau Antonio Enache pentru a obtine o presiune suplimentara asupra autoritatilor din Serbia in procesul de extradare ce ma viza”.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…