Acasa Economic PLANUL DSVSA PRAHOVA PRIVIND ACTIVITĂŢILE SANITARE VETERINARE ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR ÎN PERIOADA PREMERGĂTOARE ŞI ÎN TIMPUL SĂRBĂTORILOR PASCALE

PLANUL DSVSA PRAHOVA PRIVIND ACTIVITĂŢILE SANITARE VETERINARE ŞI PENTRU SIGURANŢA ALIMENTELOR ÎN PERIOADA PREMERGĂTOARE ŞI ÎN TIMPUL SĂRBĂTORILOR PASCALE

5 min read
0
0
41

În scopul prevenirii apariţiei şi evoluţiei unor episoade de toxiinfecţii alimentare în perioada Sărbătorilor Pascale 2018, DSVSA Prahova va intensifică controalele oficiale în unităţile de abatorizare, procesare, depozitare şi vânzare cu amănuntul a produselor alimentare, ţinând cont de faptul că în această perioadă, în mod tradiţional, creşte consumul de alimente de origine animală şi nonanimală prin medicii veterinari din cadrul Circumscripţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (CSVSA) şi Circumscripţiilor Sanitare Veterinare Zonale (CSVZ) şi personalul propriu, conform Regulamentului CE 882/ 2004 şi Regulamentului CE 852 /2004.
Controalele se vor efectua zilnic în perioada 05.03-07.04.2018 (premergătoare Sărbătorilor Pascale Catolice şi Ortodoxe), inclusiv sâmbătă şi duminică, fiind asigurată permanenţă la sediul circumscripţiilor prin afişarea programului de lucru şi a numărului de telefon al medicului veterinar responsabil, iar la sediul DSVSA Prahova va exista zilnic o echipă de intervenţie rapidă în urma sesizărilor şi petiţiilor consumatorilor, sesizări care pot fi transmise la ţel.0244571751, email: office-prahova@ansvsa.ro şi call-center 0800800454.
Pentru eficientizarea acţiunilor de control DSVSA Prahova dispus următoarele măsuri:
– Nominalizarea prin decizie a persoanelor care fac parte din echipele mixte de control, zilnic fiind stabilite localităţile/ traseele în care se vor efectua aceste controale, tipurile de unităţi ce vor fi controlate, inclusiv târguri de animale şi pieţe agroalimentare;
-Notificarea în scris a primăriilor, cu adresa nr.3070/ 07.03.2018, privind riscurile pentru sănătatea publică în cazul sacrificărilor de animale (miei şi iezi) fără supraveghere sanitară veterinară şi în condiţii necorespunzătoare de igienă, precum şi notificarea DSVSA Prahova, până la data de 15.03.2018 privind posibilitatea/ intenţia amenajării temporare a unor spaţii pentru sacrificarea şi prelucrarea primară (jupuire şi eviscerare parţială) a mieilor şi iezilor şi condiţiile minime de aprobare a acestora, în baza deciziei directorului executiv;
– Contactarea administratorilor pieţelor agroalimentare în vederea amenajării spaţiilor destinate comercializării produselor de origine animală (carne miel/ ied, ouă, lapte şi produse lactate) de către producătorii persoane fizice/ juridice, cu respectarea condiţiilor de igienă a spaţiului, ustensilelor şi a persoanelor care manipulează alimentele (carnete sănătate, echipament protecţie);
– În scopul asigurării protecţiei consumatorilor DSVSA Prahova va solicita, atunci când situaţia o impune, sprijinul altor instituţii competente de la nivel judeţean, respectiv ANAF, ANPC, DSP, IPJ, precum şi controale comune, în limita competenţelor organizate în baza protocoalelor de colaborare încheiate.

DIRECTOR EXECUTIV,
DR. MIHAI TERECOASĂ

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Check Also

„Anotimpuri“ Colecția Mira și Victor ADAM

Muzeul Judeţean de Artă Prahova „Ion Ionescu-Quintus“ organizează miercuri, 26 septembrie …