Acasa Eveniment Plouă cu gheață în Ploiești. Trei localități prahovene fără curent

Plouă cu gheață în Ploiești. Trei localități prahovene fără curent

3 min read
0
0
114

„Ploaia de gheaţă” este numele dat ploii care cade într-un moment în care temperatura se află la sub 0 grade Celsius.

Picăturile de ploaie se răcesc foarte repede, îngheţând imediat după ce atinge un obiect. Gheaţa rezultată se poate acumula formând un strat de mai mulţi centrimetri grosime. În această dimineață acest fenomen a fost observat si în orașul Ploiești. Fenomenele meteo extreme s-au intensificat în ultima perioadă, odată cu încălzirea planetei.

Câteva sute de consumatori din trei localităţi ale judeţului Prahova nu beneficiază, duminică după-amiază, de alimentare cu energie electrică din cauza vremii, zona aflându-se sub cod portocaliu de polei.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, Raluca Vasiloae, 419 abonaţi din localităţile Cocorăştii Colţ, Buda şi Olari nu au electricitate, fiind înregistrate un deranjament colectiv şi 18 individuale.
Un număr de 12 echipe de intervenţie ale Electrica se află pe teren pentru remedierea problemelor.
Judeţul Prahova se află sub cod portocaliu de depuneri semnificative de polei, informează ISU.

Meteorologii au emis, duminică, o nouă atenţionare nowcasting Cod portocaliu pentru depuneri semnificative d epolei, valabilă pe durata următoarelor ore în Bucureşti şi în zece judeţe.
Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), până la ora 18:00, în Bucureşti şi în localităţi din judeţele Ialomiţa, Prahova, Argeş, Giurgiu, Brăila, Dâmboviţa, Teleorman, Buzău, Ilfov şi Călăraşi, se vor semnala depuneri semnificative de polei, mai ales pe conductori, arbori şi obiecte din apropierea solului.
Avertizările de fenomene periculoase imediate (nowcasting) se emit pentru o perioadă de maximum şase ore, precizează ANM.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Pentru o corectă informare a cetățenilor din Municipiul Ploiești, ROSAL GRUP face următoarele precizări

COMUNICAT În virtutea dreptului la replică şi a corectei informări a opiniei publice, în l…