Acasa Social Poliția Română desfășoară, la nivel național, cea de-a unsprezecea ediție a „Săptămânii Prevenirii Criminalității”

Poliția Română desfășoară, la nivel național, cea de-a unsprezecea ediție a „Săptămânii Prevenirii Criminalității”

2 min read
0
0
40

Poliția Română, prin structurile de prevenire a criminalității, desfășoară, la nivel național, „Săptămâna Prevenirii Criminalității”.

Activitățile desfășurate, la nivelul I.J.P. Prahova, selectate în baza priorităților pentru anul 2016, urmăresc sensibilizarea populației cu privire la importanța adoptării unor conduite antivictimale și antiinfracționale, precum și a implicării în activități cu caracter preventiv, potrivit unui comunicat de presă al poliției prahovene.

În intervalul menționat, toate subunitățile teritoriale de poliție din județ vor fi angrenate în activități structurate pe domenii de prevenire, fiecare zi având o altă temă.

În organizarea și derularea acestor acțiuni, vor fi cooptați parteneri din diverse domenii: autorități locale, unități de învățământ, societăți comerciale, organizații neguvernamentale, instituții guvernamentale și mass-media.

În această perioadă, polițiștii vor participa la dezbateri pe teme de interes (delincvența juvenilă, victimizarea minorilor, consumul de droguri, traficul de persoane, siguranța în mediul on-line, infracțiunile contra patrimoniului, infracțiunile comise cu violență și siguranța rutieră) și vor avea întâlniri cu elevi, părinți, profesori și directori ai unităților de învățământ, bătrâni, administratori de societăți comerciale și de imobile etc.

De asemenea, vor promova mesajele preventive prin mijloacele de informare în masă, vor distribui materiale specifice în spații publice și vor organiza puncte de informare pentru cetățeni.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Secţia de investigare a magistraţilor se va pronunța în cazul lui Kovesi în 27 martie, ziua în care are loc o nouă rundă de negocieri privind procurorul-şef european

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM ar urma să se pronunţe cu privire la…