Acasa Diverse POLIȚIA schimbă UNIFORMA

POLIȚIA schimbă UNIFORMA

3 min read
0
1
957

Odată cu dorința de a schimba ceva atât în impunerea autorității, cât şi în afişarea unei noi imagini, poliția a hotărât să-şi schimbe uniforma. Începând cu 2018, ținutele vor afişa schimbări majore în culoare, dar şi în formă.

nei

Polițiile vor fi evidențiate prin modelele diferite. Poliția locală nu se va mai identifica prin acelaşi echipament cu poliția națională. Aşa vor fi evitate confuziile. De asemenea, poliția autostrăzi va avea un echipament diferit de poliția națională. Dotarea cu arme glock va fi o prioritate. În dotarea agentului va fi obligatoriu pistolul electroşoc şi vesta anticuțit.

received_1489531911099198

Fiecare echipaj va avea două căşti de protecție, calculator în auto pentru identificare persoane şi auto, iar autospecialele vor avea doar două locuri pentru polițişti, iar în spate scaune de plastic cu grilaj, astfel evitându-se contactul cu infractorul în timpul deplasării.

politista

Poliţiştii de la MAI sunt supăraţi că poliţiştii locali sunt îmbrăcaţi aproape la fel ca şi ei, iar din această cauză cetăţenii nu fac diferenţa între cele două categorii de agenţi. Mai mult de atât, poliţiştii „clasici“ susţin că din acest motiv le este prejudiciată imaginea, pentru că greşelile celor de la Poliţia locală sunt decontate tot de ei, deoarece în ochii oamenilor, din cauza ţinutelor, sunt la fel.

O dată cu demilitarizarea Poliţiei, în toamna anului 2002, s-au creat noi uniforme care au vrut sa păstreze elementele specifice, proprii româneşti, care au individualizat, până la venirea regimului comunist, impus din afară, această instituţie de seamă a statului: culoarea de fond neagră şi vestonul la două rânduri de nasturi, pentru ţinuta de oraş (apărute încă din 1906), culoarea specialităţii pentru ţinuta de serviciu, gri (1928-1938), stema statului pe caschetă (din 1928).

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

DN1A ESTE BLOCAT DIN CAUZA UNUI EVENIMENT RUTIER

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în jurul or…