Acasa Justiție Polițist prahovean trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual cu o minoră

Polițist prahovean trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual cu o minoră

3 min read
0
0
240

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti a întocmit rechizitoriul şi a dispus, la data de 27.06.2018, trimiterea în judecată a unei persoane în vârstă de 52 ani, la data săvârşirii faptelor ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual și favorizarea făptuitorului.
În fapt, inculpatul a pretins favoruri sexuale din partea unei minore, în scopul de a îndeplini un act privitor la atribuţiile sale de serviciu, respectiv de a da curs plângerii formulate de mătuşa minorei, împreună cu aceasta, în sensul recuperării unor bunuri rămase în posesia membrilor unei familii din localitatea Mizil.
De asemenea, acesta a favorizat membrii unui grup infracţional prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare, ajutându-i astfel pe suspecţi să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat.
În cauză au mai fost trimise în judecată două persoane, pentru infracţiunea de trafic de minori.
Pentru documentarea cauzei, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova au desfăşurat, sub directa îndrumare a procurorului de caz, activităţi de procedură penală, cu suportul de specialitate al D.G.A. – Serviciul Tehnic.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Curtea de Apel Bucureşti decide astăzi dacă va fi ridicată carantina în comuna prahoveană Gornet

Curtea de Apel Bucureşti se pronunţă, marţi, pe cererea autorităţilor locale din comuna Go…