Acasa Justiție Polițist prahovean trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual cu o minoră

Polițist prahovean trimis în judecată pentru folosirea abuzivă a funcţiei în scop sexual cu o minoră

3 min read
0
0
106

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Prahova au finalizat cercetările, iar procurorul de caz din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploieşti a întocmit rechizitoriul şi a dispus, la data de 27.06.2018, trimiterea în judecată a unei persoane în vârstă de 52 ani, la data săvârşirii faptelor ofiţer de poliţie în cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de folosire abuzivă a funcţiei în scop sexual și favorizarea făptuitorului.
În fapt, inculpatul a pretins favoruri sexuale din partea unei minore, în scopul de a îndeplini un act privitor la atribuţiile sale de serviciu, respectiv de a da curs plângerii formulate de mătuşa minorei, împreună cu aceasta, în sensul recuperării unor bunuri rămase în posesia membrilor unei familii din localitatea Mizil.
De asemenea, acesta a favorizat membrii unui grup infracţional prin lipsa acţiunii conferite de atribuţiile de serviciu şi nesesizarea organelor competente atunci când faptele săvârşite erau de competenţa altor organe judiciare, ajutându-i astfel pe suspecţi să scape de tragerea la răspundere penală pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat.
În cauză au mai fost trimise în judecată două persoane, pentru infracţiunea de trafic de minori.
Pentru documentarea cauzei, ofiţerii de poliţie judiciară din cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova au desfăşurat, sub directa îndrumare a procurorului de caz, activităţi de procedură penală, cu suportul de specialitate al D.G.A. – Serviciul Tehnic.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

DN1A ESTE BLOCAT DIN CAUZA UNUI EVENIMENT RUTIER

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, în jurul or…