Acasa Eveniment Polițiștii au aplicat amenzi de peste 40 de milioane de lei în 2016, după controale privind import-exportul

Polițiștii au aplicat amenzi de peste 40 de milioane de lei în 2016, după controale privind import-exportul

2 min read
0
0
169

Polițiștii români au aplicat, anul trecut, peste 36.000 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 40 de milioane de lei, și au confiscat sau indisponibilizat mărfuri în valoare de aproape nouă milioane de lei, în urma acțiunilor de verificare a importului și exportului de mărfuri. Potrivit IGPR, polițiștii au constatat 2.711 infracțiuni, dintre care 797 de evaziuni fiscale, după efectuarea controalelor pentru verificarea importului și exportului de mărfuri.

În perioada 15 februarie — 5 mai 2016, s-a derulat acțiunea INTERCONECT pentru combaterea evaziunii fiscale în domeniul comerțului cu mărfuri alimentare (carne, produse din carne congelate, ouă, lapte și altele) și legume-fructe, provenite din import sau din achiziții intracomunitare.

IGPR informează că echipele de control formate din polițiști, polițiști de frontieră și specialiști din cadrul Ministerului Agriculturii și ANSVSA au verificat 14.035 de societăți comerciale și 36.558 de persoane fizice, fiind înregistrate 1.108 dosare penale pentru 1.373 de infracțiuni, dintre care 522 de evaziune fiscală.

De asemenea, în perioada octombrie — decembrie 2016, la nivel național, s-a derulat planul de măsuri INTERCONECT II, în cadrul căruia au fost efectuate 3.102 de acțiuni, fiind verificate 9.165 de societăți comerciale și 18.033 de persoane fizice.

Totodată, în 2016 polițiștii au continuat acțiunea “EXPORT CONTROL”, care a vizat 78.621 de verificări a modului în care sunt respectate prevederile legale la operațiunile de export a mărfurilor indigene și achiziționate în sistem intracomunitar, care ajung în Portul Maritim Constanța Sud — Agigea, prin transport feroviar, naval și rutier și ulterior exportate.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Trei bărbaţi urmăriţi în cazul tentativei de omor din Chiajna, prinşi într-o cabană din Prahova

Trei bărbaţi care erau daţi în urmărire generală în cazul tentativei de omor, petrecută pe…