Acasa Eveniment Poliţiştii de la Rutieră pot da amenzi pe baza informaţiilor comunicate prin radio de operatorul radar

Poliţiştii de la Rutieră pot da amenzi pe baza informaţiilor comunicate prin radio de operatorul radar

3 min read
0
0
147

Poliţiştii de la Rutieră pot da amenzi pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc, a decis, luni, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Instanţa supremă a admis, luni, o sesizare privind pronunţarea unei hotărâri prealabile, formulată de Tribunalul Caraş-Severin, într-un dosar deschis în anul 2014, în care un conducător auto, Ovidiu Costea, a dat în judecată IPJ Caraş Severin şi a solicitat judecătorilor să fie anulat procesul verbal prin care primise o amendă.

Instanţa supremă a decis că un poliţist rutier poate încheia procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contraventiei pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se află poliţistul.

“În interpretarea şi aplicarea dispoziţiilor art.109 din Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, art.180 şi art.181 din Regulamentul de aplicare a OUG nr.195/2002, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr.1391/2006, cu modificările şi completările ulterioare, coroborate cu art.15 şi art.21 din Ordonanţă Guvernului nr.2/2001 privind regimul juridic al contravenţiilor, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr.180/2002, cu modificările şi completările ulterioare, poliţistul rutier poate încheia procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contraventiei pe baza informaţiilor comunicate prin radio de către operatorul radar, aflat în alt loc decât acela în care se află poliţistul rutier”, se arată în hotărârea ICCJ.

Decizia este obligatorie, potrivit dispoziţiilor art.521 alin.(3) din Codul de procedura civilă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Tânărul accidentat în Valea Seacă a Crucii a fost preluat de un elicopter după 5 ore de intervenţie

Bărbatul se afla în Munții Bucegi, pe Valea Seacă a Crucii, când a căzut și s-a rănit grav…