Acasa Eveniment Polițiștii ploieșteni au folosit armamentul din dotare pentru aplanarea unui conflict în cartierul Mimiu

Polițiștii ploieșteni au folosit armamentul din dotare pentru aplanarea unui conflict în cartierul Mimiu

3 min read
0
0
322

Poliţiştii din municipiul Ploieşti au folosit armamentul din dotare şi au tras în plan vertical pentru aplanarea unui conflict izbucnit luni seara într-un cartier al oraşului, au informat, marţi, reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova.
„Am fost sesizaţi cu privire la faptul că în municipiul Ploieşti – Cartier Mimiu are loc un conflict între mai multe persoane care au aruncat cu pietre, distrugând 3 autoturisme parcate şi incendiind unul din acestea. La faţa locului au fost dirijate mai multe patrule de siguranţă publică, luptători SAS, jandarmi, militari şi poliţişti locali care au intervenit pentru încetarea conflictului. Pentru dispersarea celor implicaţi a fost folosit armamentul din dotare, fiind trase două focuri de armă în plan vertical”, au precizat reprezentanţii IPJ Prahova.
Totodată, a fost solicitat şi un echipaj ISU pentru lichidarea incendiului.
Nicio persoană nu a necesitat transportul la spital.
„Din cercetări s-a stabilit faptul că incidentul s-ar fi produs în urma unor discuţii purtate în contradictoriu între copiii a două familii care locuiesc în zonă, restul fiind rude ale acestora care au ieşit în stradă şi au asistat la conflict. A fost constituit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de tulburarea a ordinii şi liniştii publice, distrugere, distrugere din culpă şi lovire sau alte violenţe, cercetările fiind continuate în vederea dispunerii de măsuri legale în consecinţă din punct de vedere penal”, mai informează IPJ Prahova.
Cei implicaţi în conflict au fost sanctionaţi contravenţional pentru încălcarea Ordonanţei Militare nr. 3 cu amendă în valoare de 5.000 lei fiecare, verificările fiind continuate pentru identificarea şi sancţionarea celor prezenţi în stradă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Primarul comunei Valea Călugărească a decedat azi-noapte

Primarul comunei Valea Călugărească, Vasilică Neacșu, a decedat în noaptea de duminică spr…