Acasa Eveniment Prahova se află sub cod galben și cod portocaliu în zona de nord a județului

Prahova se află sub cod galben și cod portocaliu în zona de nord a județului

4 min read
0
0
67

Începând de duminică, 29 octombrie, ora 10:00 până luni, 30 octombrie, ora 23:00 județul Prahova se află sub cod galben și cod portocaliu în zona de nord a județului.

În intervalul menționat, intensitatea vântului va fi în creștere în toate regiunile, cu viteze la rafală în general între 55 și 70 km/h și local 75…85 km/h.

Valorile termice vor scădea, iar intensificările de vânt vor determina amplificarea senzației de rece.

Astăzi, la ora 10:00, a avut loc ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în urma căreia s-a decis activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor — etapa I ( Grupa operativă a ISU Prahova va fi la sediul unității), concomitent cu activarea Centrului Județean de Comunicare și Informare Publica.

Avertizarea de cod galben și portocaliu a fost transmisă prin sms și prin fax tuturor CLSU-urilor în vederea aplicării prevederilor și obligațiilor legale și a celor din Manualul primarilor.

Totodată, toate instituțiile care au atribuții în managementul situațiilor de urgență vor posta pe site-uri recomandări pentru populație.

Rugăm cetățenii să aibă în vedere câteva măsuri preventive în cazurile în care se produc condiții meteorologice nefavorabile, de vânt puternic, cu aspect de vijelie, și anume:

— închiderea tuturor ferestrelor de la locuințe și alte categorii de construcții, precum și îndepărtarea de acestea;

— se va evita trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, construcțiilor cu elemente de arhitectură ce pot fi dislocate, precum și a imobilelor aflate în construcție;

— aceste puncte vulnerabile vor fi evitate, pe cât posibil, și în cazul parcării autovehiculelor;

— neatingerea stâlpilor sau a firelor căzute la pământ și ocolirea acumulărilor de apă din zonele de risc cu pericol potențial de electrocutare;

— evitarea adăpostirii de intemperii sub copaci izolați.

Orice situație deosebită generată de fenomenele meteorologice poate fi anunțată în cel mai scurt timp posibil la numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Peste 221 de pompieri, cu 71 autospeciale de intervenție și 176 mijloace tehnice vor veghea, zilnic, pentru asigurarea misiunilor specifice orientate spre siguranța cetățeanului, bunurilor și mediului.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…