Acasa Politică Prelungirea stării de alertă încinge spiritele în Parlament

Prelungirea stării de alertă încinge spiritele în Parlament

3 min read
0
0
143

În timp ce social-democrații sunt sceptici cu privire la numărul mare de cazuri noi din ultimele zile, liberalii susțin că e nevoie de menținerea unor restricții pentru că in joc este sănătatea românilor. Comitetul pentru Situații de Urgență ar urma să ia o decizie marți, iar hotărârea va ajunge imediat pe masa aleșilor. Dacă este respinsă de plen, atunci nicio restricție nu va mai fi valabilă.

PSD și PNL s-au tot contrat de când a fost instituită prima stare de alertă. Și atunci, social-democrații au avertizat că nu-și vor da votul, dar cifrele i-au făcut să se răzgândească. Acum sunt sceptici cu privire la creșterea numărului de îmbolnăviri.

Premierul susține însă că vrea menținerea unor restricții, pe baza analizelor făcute de specialiști.

Alături de ALDE, Pro România și câțiva parlamentari neafiliați, social-democrații ar putea să respingă planul Guvernului pentru continuarea stării de alertă cu 30 de zile. Proiectul PSD aduce câteva amendamente clare.

Executivul mizează în acest moment doar pe votul ferm al liberalilor pentru prelungirea stării de alertă.

Aleșii minorității maghiare sunt nemulțumiți că nu au primit argumente de la Guvern. Iar cei la USR vor face o analiză după ce vor vedea documentul.

În cazul în care hotărârea Guvernului va fi respinsă, nicio restricție nu va mai fi în vigoare. Nici măcar obligația de a purta masca în spațiile închise. Iar autoritățile nu vor mai avea pârghiile necesare să intervină în cazul apariției unor focare noi.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Curtea de Apel Bucureşti decide astăzi dacă va fi ridicată carantina în comuna prahoveană Gornet

Curtea de Apel Bucureşti se pronunţă, marţi, pe cererea autorităţilor locale din comuna Go…