Acasa Politică Președintele Partidului Neoliberal, Cătălin Beciu: „Sistemul își va pune cenușă în cap fix la ușa președintelui PSD”

Președintele Partidului Neoliberal, Cătălin Beciu: „Sistemul își va pune cenușă în cap fix la ușa președintelui PSD”

7 min read
0
0
1,151

După cum știți, decretul privind revocarea din funcţia de procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie a fot publicat în Monitorul Oficial. Anunţul privind semnarea acestui decret de către preşedintele Klaus Iohannis a fost făcut luni, la ora 10.00, de către purtătorul de cuvânt al şefului statului, Mădălina Dobrovolschi. În declaraţia făcută la Cotroceni, în care a anunţat revocarea şefei DNA, purtătorul de cuvânt al preşedintelui a spus că preşedintele Klaus Iohannis subliniază că România este şi trebuie să rămână un stat de drept, iar statul de drept se manifestă zi de zi, prin decizia fiecărui cetăţean de a respecta Constituţia şi legile ţării. Despre cum va influența scena politică revocarea din funcţie a procurorului-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kövesi, redacția stirileproprahova.ro a cerut un punct de vedere președintelui Partidului Neoliberal, Cătălin Beciu:

„Voi încerca să fiu succint, astfel încât fotografia să fie clară pentru toată lumea.  Kövesi a fost revocată, așa cum am prevăzut de acum trei zile. Președintele a  aruncat în piață evaluarea conform căreia demiterea sa îl va propulsa în sondaje, tocmai pentru că demiterea îl speria. A semnat revocarea de frică, iar din acest moment joacă în apărare, fără resurse, fără aliați, fără abilități de mare tactician și cu un suport extern firav. Firav până la inexistent…

Ce se va întâmpla? Începem cu Kövesi. Deja a mușcat mâna președintelui, ceea ce înseamnă că își reconfigurează traseul, setând o nouă destinație: alianța Cioloș – USR. Împreună vor încerca să facă 5%. Au șanse, dar mici! Kövesi va mai conta pe simpatia unor ultrași doar două săptămâni. O veți mai vedea doar atunci când va fi citată în tot felul de dosare.

Iohannis. Ce e cu el? Păi, nu mai e nimic cu el! Povestea germană s-a încheiat. Urmează zile grele, pe care nu va fi capabil să le gestioneze.

Tăriceanu. La el e cel mai grav. De ce? În primul rând că simpatizanții lui erau anti Kovesi. A dispărut amenințarea, dispar și procentele. Tăriceanu nu mai are temă… Restul suporterilor ALDE nu sunt antreprenorii, ci mai degrabă cei care au amintiri plăcute legate de dublarea pensiilor. ALDE va rămâne cu 6% până la sfârșitul lunii septembrie. În plus, cu adevărat grav e ceea ce-i va face PSD-ul. Rolul ALDE era acela de a împărți presiunea și riscul de imagine din timpul luptei cu Sistemul. PSD n-o să împartă și prada… În plus, Sistemul își va pune cenușă în cap fix la ușa președintelui PSD, iar acesta îl va săruta duios pe frunte și îl va îmbrățișa părintește. Fără dojană în exces… Am probe? Da. Dragnea tocmai a desenat la planșetă cu legea offshore și a spus că s-a străduit să iasă bine pentru români, dar dacă nu se băteau redevențele alea mici în cuie, în 2008, poate o scotea și mai bine. Nu mai știu cine conducea guvernul în 2008… Uitați și de teza cu Tăriceanu – candidat comun PSD – ALDE!

PSD. Vor crește în sondaje 2-3 procente, pe entuziasmul dat unei părți a publicului de victoria asta, după care vor reveni. Vor acumula din ce în ce mai multă ostilitate din partea electoratului non-PSD, dar tot peste 40% rămân.

Orban – PNL. Aici nu mai e nimic de spus… Ce să spui despre Orban, fără să râzi? PNL – 12 %. Alți jucatori majori nu mai sunt, dar vor apărea. Vidul de pe dreapta va fi umplut cu ceva, iar acel ceva va fi compus din formațiuni noi care vor veni cu idei și fețe noi.

Cum? USR? Am înțeles că e o discuție serioasă… Cu Kovesi pot lua 3%. Fără, doar 2%.”

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Autostrada Comarnic-Braşov va avea finanțare europeană

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dă asigurări că autostrada Comarnic-Braşov va fi c…