Acasa Politică Președintele Partidului Neoliberal – filiala Prahova, Niky Tăriceanu: UNIREA ROMÂNILOR CU ROMÂNII!

Președintele Partidului Neoliberal – filiala Prahova, Niky Tăriceanu: UNIREA ROMÂNILOR CU ROMÂNII!

6 min read
0
0
115

Sărbătorim Centenarul Marii Uniri și ar trebui să fim cuprinși doar de sentimente de bucurie, de fericire, de iubire față de acest neam, față de semenii noștri, de aici sau de prin toate colțurile lumii, de recunoștință față de strămoșii noștri care ne-au lăsat, prin jertfa și devotamentul lor, o țară: Romania Mare. Vom avea parte de festivități, discursuri pompoase și multe „artificii”. Ne vom aduce aminte cu respect de cei ce au înfăptuit Marea Unire, o lecție de voință politică, patriotism și demnitate, dar mulți dintre noi vor trăi acest eveniment cu emoție și mândrie.

De ce suntem însă triști, apatici, de ce bucuria și emoția sunt sentimente care mai degrabă le mimăm rațional, din considerații gen „politically correct” sau poate din respect, dar nu vin natural, din interiorul nostru, nu ne cotropesc inconștient ca un fior de emoție naturală a bucuriei că suntem români?

Din păcate, centenarul Marii Uniri ne găsește mai dezbinați ca niciodată, ne urâm între noi, nu mai avem un țel comun, nu mai vrem să-l mai ascultăm pe cel de lângă noi, nu mai colaborăm, suntem cuprinși de indiferență, de lipsa de viziune și de speranță.

Cred că singurul proiect politic care se impune a fi urgent aplicat astăzi, fiind vital pentru România în această perioadă, este UNIREA ROMÂNILOR CU ROMÂNII! Schimbarea societății în care trăim depinde de fiecare dintre noi. Doar dacă facem un efort colectiv am putea contura un viitor așa cum ni-l dorim.

Apoi putem să gândim la ce ar trebui făcut pentru a redeveni o țară demnă și prosperă, un popor mândru și fericit. Dar asta presupune să ieșim din sindromul de „popor letargic” a cărui singură atitudine este de văicareală cronicizată cumulată cu lipsa aproape deplină a atitudinii, înghețat în preocuparea cotidiană doar pentru obținerea siguranței și binelui propriu și, în același timp, indiferenți față de semeni și de „treburile cetății”.

Cât timp ne vom plânge doar că nu avem bani, nu avem educație, sănătate, infrastructură, economie, de ticăloșia clasei politice, de justiția care  „scârție din toate încheieturile” , de abuzuri și corupție, de manipularea presei etc., etc., lucrurile vor rămâne așa! Când vom decide să  acționam, să ne rebranșăm la viața socială, la treburile societății, când vom ieși în stradă pentru UNIREA ROMÂNILOR CU ROMÂNII,  lucrurile se vor putea schimba în bine.

Acum 100 de ani, sute de mii de români și-au dat viața pentru un ideal, nu pentru bani mai mulți, nu pentru moșii, nu pentru o farfurie mai plină, ci doar pentru un ideal. Pe sacrificiul lor măreț s-a întemeiat România Mare. Nouă, în acest an aniversar, ni se cere cu mult mai puțin: să ne facem auziți, să opunem rezistență, să nu mai fim indiferenți și să apăram ce mai avem. E timpul să ne ajutăm ţara, făcându-ne bine treaba acolo unde suntem şi asumându-ne ceea ce suntem, cu bune – pe care trebuie să le dezvoltăm, dar şi cu rele – cu care trebuie să luptăm pentru eradicarea lor, pentru a ne întări identitatea națională.

La Mulți Ani, Românie Mare! La Mulți Ani, Popor Român!

Niky Tăriceanu, Președintele Partidului Neoliberal – Filiala Prahova

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…