Acasa Social Primarul Adrian Florin Dobre curăţă parcările din Ploieşti de rablele abandonate şi dubele care staţionează ilegal

Primarul Adrian Florin Dobre curăţă parcările din Ploieşti de rablele abandonate şi dubele care staţionează ilegal

4 min read
0
0
198

Într-o dezbatere publică organizată ieri, 12 martie 2019, primarul Municipiului Ploieşti, Adrian Florin Dobre, a prezentat soluţiile găsite împreună cu aparatul de specialitate din subordine cu privire la eliberarea parcărilor din centrul oraşului de rablele abandonate, dubele care staţionează ilegal şi mijloacele de transport de călători care încalcă traseele stabilite prin contractele în vigoare.
Conform Regulamentului de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare din Municipiul Ploieşti, pe care primarul municipiului Ploieşti, Adrian Florin Dobre, l-a pus în dezbatere publică şi care urmează să facă obiectul unui vot al Consiliului Local, se interzice staţionarea şi parcarea autovehiculelor care efectuează transport public judeţean, interjudeţean, internaţional de călători pe domeniul public al Municipiului Ploieşti. De asemenea, autovehiculelor sau remorcilor staţionate neregulamentar pe drumurile publice sau pe domeniul public li se vor bloca roţile ori vor fi ridicate, după menţinerea dispozitivului de blocare mai mult de patru ore. În plus, autovehiculele parcate neregulamentar şi care îngreunează circulaţia persoanelor vor fi ridicate imediat şi transportate de către operatorul de parcare.
„Prin acest regulament, vrem să golim parcările din oraş de maşinile abandonate şi de dubiţele care îngreunează traficul. Vreau să trăim într-un oraş civilizat, în care oamenii să ştie că există reguli şi să le respecte. Sunt sute de maşini lăsate în paragină, în stare avansată de degradare, care nu au putut fi ridicate din cauza lipsei unor prevederi legale în acest sens. Regulamentul pe care l-am propus consilierilor locali vine să rezolve acest impediment făcând ordine pe domeniul public din Ploieşti. Legea şi ordinea trebuie să domnească în municipiul pe care îl conduc.”, a declarat primarul Dobre.
Reamintim faptul că majoritatea PSD-ALDE din Consiliul Local a votat, la şedinţa din 28 februarie 2019, majorarea tarifului de parcare pentru zona centrală la 5 lei/oră, la 4 lei/oră pentru zona B şi la 1,5 lei/oră pentru periferie. Primarul Dobre a contestat, în data de 5 martie 2019, la Prefectura Prahova hotărârea privind majorarea tarifelor.
„Majoritatea PSD-ALDE, groparul acestui oraş, îşi doreşte ca ploieştenii să plătească mai mult pentru parcări. Speranţa mea este că reprezentanţii actualei puteri vor reveni cu picioarele pe pământ şi vor anula această majorare de tarife ticăloasă. Le cer acestora ca, în paralel, să voteze şi Regulamentul de organizare şi funcţionare a sistemului de parcare din Municipiul Ploieşti pe care l-am propus pentru că este cea mai bună soluţie pentru a ridica gradul de civilizaţie, pentru a înlătura haosul din parcările ploieştene”, a concluzionat Dobre.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

În Prahova, activitatea didactică a fost reluată în 257 de unităţi şcolare şi structuri

Prefectul judeţului Prahova, CRISTIAN IONESCU, şi inspectorul şcolar general al Inspectora…