Acasa Social Primul (edil) mută ALBU… De la Mediu la Poliția Locală

Primul (edil) mută ALBU… De la Mediu la Poliția Locală

8 min read
0
0
192

Pe vremuri prim-ministeriale, Ludovic Orban ne-a făcut să râdem cu următoarea elucubrație: „Să terminăm cu pilăraia şi nepotismul”. Dar fabrica de produs funcții în  instituții-cheie cu neamuri, prieteni, parteneri de viață și clientelă politică duduie. Chiar bubuie! La noi, întâi se găsește omul „potrivit”, apoi se inventează funcția potrivită. Anunțurile pentru concursurile aferente ocupării unor funcții publice sunt postate pe siteul guvernamental. Dar cerințele sunt făcute după CV-ul „potrivitului”și, de cele mai multe ori, nu există contracandidați. Am citit un anunț al unei instituții publice prahovene în care se cerea o vechime pe un post similar de fix 5 ani și două luni! NA, potriveală!

Evident, nu se putea ca tocmai Ploieștii să se abată de la regulă. Poate de aceea, municipiul e neschimbat de zeci de ani…  E greu, uneori imposibil, ca cineva cu competențe profesionale, dar fără rude influente și fără a fi implicat politic, să aibă șansa de a prinde un loc de muncă bine remunerat în administrația publică.

Cel mai bun și mai mediatizat exemplu în această situație este cel al soților Albu, prieteni de familie cu primarul Andrei Volosevici.

Actualul șef interimar al Poliției Local Ploiești, Cătălin Constantin Albu, a fost numit director general de către primarul liberal Volosevici în luna iulie 2021. Până atunci, Cătălin Albu a fost șef al Biroului Protecția Mediului, unde nu a ieșit cu nimic în evidență din punct de vedere profesional. Printr-o nesurprinzătoare coincidență, soția directorului general interimar al Poliției Locale este Simona Albu, administratorul public al Ploieștiului. Simona Albu este acuzată în dosarul deschis de DNA al primarului Volosevici, dosar aflat în faza de recurs la ICCJ. Judecătorii de la ICCJ au cam tergiversat judecarea speței, cauza mergând din amânare în amânare de aproximativ un an și jumătate, 14 amânări successive următorul termen fiind luna viitoare. 

Simona Albu a fost secretarul general al Primăriei Ploiești la vremea când Andrei Volosevici iniția proiectul de finanțare din bani publici a clubului de fotbal Petrolul Ploiești. Astfel, DNA Ploiești a deschis un dosar pentru abuz în serviciu. În primă instanță, Curtea de Apel Ploiești a decis că fapta nu există, însă procurorii DNA și reprezentanții Primăriei Ploiești au făcut recurs. Simona Albu are sechestru asigurator asupra bunurilor mobile și immobile în urma dosarului aflat la Înalta Curte.

Revenind la numirile politice trebuie să recunoaștem că personajele înfipte pe scaunele confortabile ale administrației locale sunt simple marionete. Și dacă s-ar pricepe să practice corect meseria și de a se ține departe de influențele politice, intențiile se dizolvă în prejudecățile ce asociază mecanic fucția publică de puterea politică, nepotism sau chiar de dezmățul financiar. Bineînțeles, nu putem vorbi de incompetențe în cazul interimarului Cătălin Albu, cel care a arătat ce poate încă de cînd era la Mediu. VEZI AICI: https://www.incisivdeprahova.ro/2021/08/08/urmare-a-adresei-dumneavoastra-ref1702021-inregistrata-la-institutia-noastra-sub-nr-41915-06-2021-si-repartizata-biroului-protectia-mediului-la-data-de-17-06-2021/

De când Cătălin Albu a fost numit director interimar la Poliția Locală Ploiești, marasmul existent s-a transformat în… carambol. Albu a reușit în scurt timp să-și zăpăcească subalternii, mulți dintre aceștia preferând să se refugieze în concedii de odihnă sau medicale. Zvonurile care au început să tropăie pe holurile instituției au un singur ecou: Albu vrea să scape de acoliții fostului interimar Adrian Vaida. Așa că prima grijă a actualului interimar a fost să înființeze o nouă Comisie de Disciplină în cadrul instituției pe care, desigur, să o poată controla după propriile interese. În rest, Cătălin Albu nu s-a remarcat cu nimic, nu a găsit soluții pentru redresarea activității din cadrul Poliției Locale Ploiești. Nu a găsit pentru că nu are competențele necesare ocupării unei astfel de funcții și, după cum se aude, nici nu prea stă pe la birou fiind mai degrabă preocupat de martorii care au dat declarații în procesul soției, city-manager Simona Albu. (Vom reveni)

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Colecția Ionescu-Quintus expusă la Teatrul „Toma Caragiu”

Un număr 20 de opere de artă semnate de marii maeștri ai artei românești, parte a colecție…