Acasa Social Principesa Margareta şi Principele Radu în cadrul unei ceremonii surpriză

Principesa Margareta şi Principele Radu în cadrul unei ceremonii surpriză

2 min read
0
0
41

Principesa Moştenitoare Margareta şi Principele Radu au primit, sâmbătă, după 20 de ani de la căsătorie încă o pereche de verighete, numite simbolic ”Verighetele Veşniciei”, în cadrul unei ceremonii religioase oficiată la Catedrala Încoronării de la Alba Iulia.

„După douăzeci de ani de la căsătoria Altețelor Lor Regale, care a avut loc departe de țară, Principesa Moștenitoare și Principele Radu au dorit să aibă o slujbă de binecuvântare a cununiei lor pe pământ românesc. La invitația Înalt Preasfinției Sale Arhiepiscopul Irineu, ceremonia religioasă va avea loc la Catedrala Încoronării de la Alba Iulia sâmbătă, 24 septembrie 2016, la ora 17”, anunța romaniaregala.ro.

Ceremonia religioasă a fost oficiată cu uşile închise, la ea participând întocmai ca și acum 20 de ani, membri ai familiei, prieteni, colegi şi colaboratori apropiaţi, iar oamenii veniţi au putut să asculte slujba din curte.

În interiorul Catedralei s-a putut pătrunde doar pe bază de invitație, motiv de nemulțumire pentru unii localnici.

Cununia a avut loc la 21 septembrie 1996, la Lausanne.

Ultimele cununii regale care s-au au avut loc în țara noastră au fost cea a Principelui Moștenitor George al Greciei cu Principesa Elisabeta a României, în anul 1921, la Catedrala Mitropolitană din București, și cea a Principesei Ileana cu Arhiducele Anton al Austriei, în anul 1931, la Castelul Peleș. Cu caracter privat, la 11 septembrie 2013 a avut loc cununia religioasă a Principesei Elena a României cu Alexander Phillips Nixon, în Catedrala Încoronării de la Alba Iulia.

GALERIE FOTO EVENIMENT

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

O persoană a decedat şi alte două au fost rănite după ce o maşină s-a răsturnat în albia râului Prahova

Potrivit Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) o persoană a decedat şi alte două au fo…