Acasa Eveniment Procurorul Mircea Negulescu a cerut încetarea activităţii la DNA, în urma unor înregistrări audio făcute publice

Procurorul Mircea Negulescu a cerut încetarea activităţii la DNA, în urma unor înregistrări audio făcute publice

14 min read
0
0
548

Procurorul Mircea Negulescu a cerut încetarea activităţii la Direcţia Naţionale Anticorupţie, în urma difuzării unei înregistrări audio a unei discuţii telefonice cu soţia unui inculpat dintr-un dosar pe care îl avea în lucru, când era procuror la Parchetul Curţii de Apel Ploieşti.

„Având în vedere apariţia în spaţiul public a unei înregistrări audio conţinând un dialog atribuit unui procuror din cadrul Serviciului Teritorial Ploieşti şi unei alte persoane, la data de 15 februarie 2017, s-a înregistrat cererea formulată de magistratul respectiv de încetare a activităţii în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie”, a anunţat, miercuri, DNA.

Cererea procurorului Mircea Negulescu a fost transmisă Secţiei de procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

Înregistrarea audio în care procurorul Mircea Negulescu ar vorbi la telefon cu soţia omului de afaceri Vlad Constantin, inculpat într-un dosar de evaziune fiscală, arestat la acea vreme, a fost difuzată de postul de televiziune România TV.

Procurorul Mircea Negulescu îi dezvăluie soţiei lui Vlad Constantin date şi amănunte din dosare penale.viewscnt

Mircea Negulescu a anchetat și dosarul în care sunt cercetaţi Victor Ponta şi Sebastian Ghiţă, privind vizita lui Tony Blair în România şi este martor în dosarul în care Sebastian Ghiţă este judecat pentru fapte de corupţie, alături de foşti şefi de Parchet şi Poliţie din Prahova.

Luni seara, România TV a publicat o înregistrare în care procurorul Mircea Negulescu, de la DNA Ploiești, discuta cu soția unui inculpat, Constantin Vlad, care făcuse un denunț împotriva lui Negulescu.

Procurorul o învăța pe Monica Vlad cum să-și determine soțul să-și retragă plângerea penală. „L-a pus pe ăla, Vasile George, să mă denunțe și a dat o declarație împotriva mea că l-am cercetat abuziv. Dosarul a juns la Papici (Lucian Papici, fost șef în DNA central). Pe cine a pus aia să mă verifice?”, spunea procurorul. ”Știu că s-a discutat despre cum să închidă  dosarul. Fie fapta nu există, fie avea autori necunoscuți. Câți arbori au fost furați, tăiați? S-a dus să dea declarații mincinoase, ăla a dat declarații false. Poate să scrie ce vrea! Mă simt rău că a putut să creadă asemenea lucuri, mă bătea Dumnezeu să-l determin să facă așa ceva. Nebunii pot să spună ce vor”.

Mircea Negulescu: I-am spus: ”Vrei să fii liber până în Crăciun? Eşti liber dacă faci asta!”. I-am explicat de Manole, ăsta. Manole are să vă dea o grămadă de bani. Nu e mai bine să stea în puşcărie?

Soție:  Dacă e Costin în puşcărie noi nu putem să facem demersuri să luăm banii?

Mircea Negulescu:  Ba da. Îi picură cineva în ureche tot felul de lucruri ca să se ajungă la mine.

Soție: Nu o să facă nimeni nimic, domnu’ Negulescu!

Mircea Negulescu:  Ţinta nu e el. E un instrument pe care ăştia vor să îl folosească. Eu sunt coleric… L-am lăsat să se descarce fără să spun nimic. Şi-a revenit pe urmă. Vlad, soţul dumneavoastră, mă vede pe mine duşman. Am aceste remuşcări. Când a venit prima dată nu trebuia să-l ascult. Îmi spunea că am un caracter infect, că s-a închinat la icoane false, că eu eram o icoană falsă.

Soție: El aşa de mult s-a agăţat de dvs. Aţi fost ca o icoană pentru el.

Mircea Negulescu:  Când pleci dintr-o instituţie în alta nu poţi lua dosarele după tine. L-a păcălit Manole, nu ştiu ce i-a spus. Pe mine nu m-a anunţat nimeni că s-au tăiat copacii ăia. Eu vreau să văd ce urmăreşte Manole. Manole e un escroc. Este o minciună că Manole mi-ar fi dat un mesaj. În momentul zero eram în pădure dacă ştiam că se taie copacii.

Soție: Mie mi-a spus Manole că a anunţat.

Mircea Negulescu:  Minte! Minte cu neruşinare! De atunci el nu mă mai caută. A vrut să smulgă de la mine ceva. Ce să îi spun eu lui Manole. Eu nu am făcut nimic compromiţător.  Eu am arestat jumătate de ţară. Ce să fac eu cu Adi Mincu. Nu mai vrea să vorbească cu mine. A zis că să nu mai audă în viaţa lui de mine. Faci ce crezi tu de cuviinţă.

Soție: E lanţul slăbiciunilor.

Mircea Negulescu:  În dosarul Papici unde s-au dus în puşcărie o grămadă. Au fost mulţi. A fost cu ajutorul lui Vlad. S-a ştiut cine mă ajută pe mine.  Ăsta nu e şantaj. El nu înţelege lucrurile astea. El se consideră la puşcărie că spune că eu nu am vrut să soluţionez cele două dosare.

Soție: El avea o oarecare suspiciune. Ştia că aţi fost anunţat de tăierea arborilor.

Mircea Negulescu:  Mă jur pe copiii mei. Mă duc la 10 detectoare de minciuni că nu am ştiut. Să mă ducă la puşcărie pentru Adi Mincu şi pentru deputatul lui Moş Crăciun? Deputatul ăsta George Ionescu…Eu nu amestec niciodată lucrurile astea. Pe Văduvan îl ştiu de 20 de ani. Eu nu fac aşa ceva! Cum să protejez eu infractorii? Cu ce să mă ajute pe mine un deputat PNL? Un vagabond! Eu nu am vorbit cu nimeni ca să-l protejez pe Vlad şi pe mine. L-au făcut pe Vlad de comandă. Acest Manole e un nesimţit ordinar! Eu l-am pus pe Vlad să pună camere de luat vederi în pădure?

Soție: S-a dus şi cu un domn Nedelcu în pădure. Noi avem poze.

Mircea Negulescu:  Mie îmi e milă că Vlad e în situaţia asta. Să scrie ce vrea el. E problema lui. Mă simt rău că a putut să creadă asemenea lucruri, că a putut să gândească aşa ceva. Eu nu pot să fac aşa ceva, că mă bătea Dumnezeu. E inimaginabil. Nu am putut discuta cu el.

Comunicatul Ministerului Public:

Avand in vederile inregistrarile audio difuzate pe postul Romania TV in cursul zilei de ieri, 14 februarie 2017, in care este redata o discutie intre doua persoane, una dintre acestea fiind prezentata drept Mircea Negulescu, procuror din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Ploiesti, pentru corecta informare a opiniei publice, Biroul de informare si relatii publice din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este imputernicit sa faca urmatoarele precizari:

Procurorul General al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar, a sesizat astazi, 15.02.2017, Inspectia Judiciara, in temeiul dispozitiilor art. 45 al. 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii sub aspectul unor posibile abateri disciplinare prevazute de art. 99 lit. a si j din Legea nr. 303/2004, precum si a prevederilor Legii nr. 303/2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare privind statutul judecatorilor si procurorilor, in vederea extinderii verificarilor referitoare la domnul procuror Mircea Negulescu (care si-a inaintat cererea de incetare a detasarii la unitatea de parchet mai sus mentionata).

Din contextul discutiilor purtate intre cei doi interlocutori reiese cu claritate faptul ca persoana despre care se afirma ca avea in lucru o cauza facandu-se trimitere la doamna procuror Luminita Cristea, despre care in mod gresit s-a spus ca lucreaza in cadrul Parchetul de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, in realitate activeaza in raza Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti.

Totodata, in ceea ce priveste inregistrarea audio difuzata s-a facut referire la seful doamnei procuror Luminita Cristea, respectiv la procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea de Apel Ploiesti, si nu la procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, domnul Augustin Lazar”.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Programa pentru examenele naționale din 2021 (Evaluare Națională și Bacalaureat) a fost modificată

Programa pentru examenele naționale din 2021 (Evaluare Națională și Bacalaureat) a fost mo…