Acasa Social Profesor din Ploiești, filmat în timp ce lovește un elev cu scaunul – VIDEO

Profesor din Ploiești, filmat în timp ce lovește un elev cu scaunul – VIDEO

4 min read
0
0
248

IPJ Prahova și Inspectoratul Școlar Prahova au demarat o anchetă la Şcoala „Ioan Grigorescu” din Ploieşti, unde un profesor pensionar, care înlocuia titularul aflat în concediu medical, a fost filmat lovind cu scaunul un elev de clasa a şaptea. Profesorul nu poate fi sancţionat administrativ, deoarece nu are contract cu şcoala.

Inspectorul şef al ISJ Prahova, Nicolae Angelescu, a declarat pentru Mediafax că au fost începute verificări la Şcoala „Ioan Grigorescu” din Ploieşti, aflată în cartierul Dorobanţu, undeun profesor a fost filmat cum ridică un scaun şi încearcă să lovească un elev, acesta reuşind să se ferească.

„Incidentul s-a produs marţi, la ultima oră de curs. Profesorul ar fi fost scos din sărite din cauza unui comentariu. Ar fi fost provocat, din ce am discutat cu directoarea. Trebuia să aibă un alt comportament. Este regretabil ce s-a întâmplat”, a declarat Angelescu.

Potrivit acestuia, profesorul respectiv este pensionar şi a fost chemat de profesorul titular de biologie, care este în concediu medical, să-i ţină locul pentru o săptămână. Profesorul pensionar nu are încheiată cu şcoala un contract de muncă.

”În urma incidentului, de luni acesta nu va mai intra la ore!”, a mai declarat inspectorul şcolar general al ISJ Prahova. Incidentul a fost filmat în clasă.

La ora de biologie, profesorul s-ar fi enervat din cauza comentariilor unui copil. O colegă a înregistrat întreaga scenă, iar înregistrarea a ajuns în posesia mamei elevului agresat.

Mama băiatului agresat susţine că incidentul a avut loc marţi. Totul a început după ce puştiul şi-a rugat profesorul să se dea la o parte din faţa tablei, ca să vadă ce scrie. Doar că un coleg de-al lui a făcut, în acelaşi timp, un comentariu necuviincios. Dascălul a crezut că elevul agresat ulterior a spus o obrăznicie, aşa că a pus mâna pe scaun.

Despre incident a aflat şi directorul şcolii, care le-ar fi cerut copiilor să şteargă filmarea incriminatoare. Mai mult, elevul agresat s-a ales şi cu nota scăzută la purtare.

Pe lângă ancheta Inspectoratului şcolar, Poliţia s-a autosezizat și a demarat o investigaţie pentru a lămuri ce s-a întâmplat, iar pe numele profesorului a fost deschis un dosar penal pentru loviri şi alte violenţe.

https://youtu.be/5RuHfHSho5Y

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Alexandru Rafila comentează cele mai răspândite mituri despre coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat v…