Acasa Justiție Profesori de la un colegiu ploieștean cercetați pentru mai multe infracțiuni de corupție

Profesori de la un colegiu ploieștean cercetați pentru mai multe infracțiuni de corupție

5 min read
0
0
235

Doi profesori de la un colegiu din municipiul Ploiești, suspectați că au pretins și au primit bani de la elevi pentru a-i promova la examenele de corigență, sunt cercetați sub control judiciar într-un dosar instrumentat de Direcția Generală Anticorupție (DGA).

Ofițerii de poliție judiciară ai Direcției Generale Anticorupție (D.G.A.) — Serviciul Județean Anticorupție (S.J.A.) Prahova și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, desfășoară activități de urmărire penală într-o cauză privindu-i pe A.A. și I.M.E., profesori de economie, respectiv matematică, la un colegiu din Ploiești.

În fapt, la data de 25 iulie a.c., o persoană a formulat denunț împotriva profesorului A.A. care, după susținerea examenului de corigență, a pretins acesteia și altor colegi câte 500 de lei, cu scopul de a-i promova la examen, sumă de bani care urma a fi remisă în data de 26.07.2017, la domiciliul profesorului.

La data de 26.07.2017, ofițeri de poliție judiciară ai D.G.A. — S.J.A. Prahova și Structura Centrală, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, l-au prins în flagrant pe A.A. în timp ce primea suma de 1.000 lei de la doi elevi cu scopul de a-i promova pe aceștia la examenul de corigență susținut în data de 25.07.2017 la disciplina predată de profesorul în cauză.

În cauză, s-a dispus efectuarea unei percheziții domiciliare, în urma căreia au fost identificate sumele de bani remise de martorul denunțător și de celelalte două eleve, cât și alte sume de bani, în total ridicându-se 6.000 de lei.

După realizarea activității de prindere în flagrant a profesorului, procurorul de caz a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de suspectul A.A. sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de luare de mită în formă continuată.

De asemenea, s-a reținut că, în perioada 24-26.07.2017, suspectul I.M.E. a pretins și primit de la cinci elevi suma totală de 2.000 de lei, promițându-le acestora că-i va ajuta să promoveze examenul de corigență la economie. Din această sumă, I.M.E. a oprit 500 de lei, iar 1.500 i-a remis lui A.A. și a primit de la cel din urmă suma de 200 de lei pentru intermedierea activității.

I.M.E. este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de complicitate la luare de mită în formă continuată (cinci acte materiale), complicitate la dare de mită (cinci infracțiuni) și trafic de influență în formă continuată.

Cei doi inculpați au fost reținuți inițial pentru 24 de ore, iar ulterior s-a luat față de aceștia măsura controlului judiciar.

În cauză se efectuează cercetări și față de șase elevi pentru săvârșirea unor infracțiuni de dare de mită.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…