Acasa Economic Proiecte de până la un milion de euro pentru cei care investesc în agricultură

Proiecte de până la un milion de euro pentru cei care investesc în agricultură

3 min read
0
0
34

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Direcția Generală Dezvoltare Rurală – Autoritatea de Management a Programului Național de Dezvoltare Rurală, a transmis  că urmează să publice ghidul solicitantului pentru o nouă sesiune de primire proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Rurală pentru sub-măsura “Investiții pentru dezvoltarea, modernizarea sau adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – componenta infrastructura de irigații, în data de 28 ianuarie 2019”.

În cadrul sesiunii ce urmează a se deschide, aferentă sub-măsurii, suma disponibilă pentru selecţia proiectelor va fi de 200 milioane euro, depunerea urmând a se face la nivel naţional.

Alocarea publică a sub-măsurii este de 441 milioane euro, până în prezent fiind lansate 2 sesiuni de depunere proiecte la nivel naţional cu o alocare de 368 milioane euro şi una la nivelul zonei ITI Delta Dunării cu o alocare de 7 milioane euro.

În cadrul sesiunilor deja lansate au fost depuse 233 proiecte, fiind selectate 199 proiecte în valoare de 195,8 milioane euro şi contractate 192 proiecte în valoare de 187,2 milioane euro.

Cei care pot depune cereri pentru a accesa fonduri sunt organizaţii/federaţii ale utilizatorilor de apă pentru irigaţii (OUAI/FOUAI) înfiinţate în conformitate cu legislaţia în vigoare, constituite din proprietari/utilizatori de terenuri agricole.

Vor fi finanţate proiectele a căror valoare maximă eligibilă este de un milion euro pe proiect şi care vizează modernizarea infrastructurii secundare de irigaţii, respectiv modernizarea sistemelor de irigaţii aferente staţiilor de punere sub presiune, inclusiv a clădirilor aferente acestora, precum şi racordarea la utilităţi, sistemele de contorizare a apei, inclusiv construcţia/modernizarea bazinelor de colectare şi stocare a apei de irigat.

OUAI/FOUAI vor putea primi finanţare pentru achiziţia de echipamente de irigat în limita a maximum 30% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Detalii privind modul de accesare sau alte informaţii relevante sunt disponibile pe paginile Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) şi MADR.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Economic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…