Acasa Cultură Proiectul „Ambulanţa pentru monumente”, susţinut de Prinţul Charles, va fi implementat și în Prahova – VIDEO

Proiectul „Ambulanţa pentru monumente”, susţinut de Prinţul Charles, va fi implementat și în Prahova – VIDEO

3 min read
0
0
254

Proiectul ”Ambulanţa pentru monumente”, susţinut de Prinţul Charles, se numără printre câştigătorii premiilor europene pentru patrimoniu, la categoria Educaţie, Formare şi Conştientizare, potrivit unui comunicat de presă remis joi.

„În întâmpinarea celebrării de anul acesta a Zilei Europei (9 mai), Comisia Europeană şi Europa Nostra sunt mândre să anunţe câştigătorii Premiilor Europene pentru Patrimoniu / Premiilor Europa Nostra 2020. Cea mai înaltă onoare a Europei în domeniul patrimoniului merge către 21 de iniţiative exemplare din 15 ţări europene (…). Printre câştigătorii de anul acesta se află şi Ambulanţa pentru Monumente (România), proiect laureat la categoria Educaţie, Formare şi Conştientizare”, se precizează în comunicatul de presă.

„Ambulanţa pentru monumente”, proiect derulat în judeţele Alba, Braşov, Cluj, Hunedoara, Maramureş, Mureş şi Sibiu câştigă astfel cea mai importantă distincţie europeană din domeniul patrimoniului şi intră în competiţie pentru „Premiul Publicului” care se acorda prin vot, începând de joi, la linkul https://vote.europanostra.org/.

Gala de decernare a premiilor va avea loc la Bruxelles în 2021 cu participarea înalt reprezentanţilor Comisiei Europene şi Europa Nostra.

„În cei patru ani de existenţă, ‘Ambulanţa pentru monumente’ a însemnat intervenţii asupra (…) monumentelor istorice, 10.500 de membri ai comunităţilor locale conştientizaţi asupra valorii propriului patrimoniu, 22 de expoziţii, 5 camionete dotate cu unelte şi echipamente, 233 de voluntari implicaţi şi 73 de parteneri şi sponsori. Proiectul urmează să se extindă anul acesta în judeţele Argeş, Botoşani, Dâmboviţa, Dolj, Gorj, Iaşi, Mehedinţi, Prahova şi Suceava. Principalul susţinător al proiectului este ASR Prinţul de Wales prin The Prince’s Foundation şi Anglo-Romanian Trust for Traditional Architecture”, a declarat coordonatorul proiectului, Eugen Vaida.

Proiectul „Ambulanţa pentru monumente” a fost lansat în 2016 pentru a contribui la salvgardarea a sute de monumente istorice.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Toate dosarele de pensionare vor fi analizate pentru recalculare

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat, miercuri, că legea pensiilor va suferi modifi…