Acasa Justiție Protest la Tribunalul Prahova faţă de unele propuneri legislative

Protest la Tribunalul Prahova faţă de unele propuneri legislative

3 min read
0
0
156

Judecătorii Tribunalului Prahova, care în a doua jumătate a lunii decembrie au decis suspendarea şedinţelor de judecată, cu excepţia cazurilor urgente, ca protest faţă de „Propuneri legislative de natură să afecteze independenţa sistemului de justiţie”, au revenit, marţi, asupra deciziei si anunţă că au reluat şedinţele de judecată, dar continuă protestul prin suspendarea şedinţelor de judecată timp de o oră, zilnic.

Adunarea Generală a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova, care stabilise suspendarea şedinţelor de judecată, începând cu 20 decembrie, ca protest faţă de unele propuneri legislative pe care magistraţii le consideră de natură a afecta independenţa justiţiei, a decis, marţi, reluarea şedinţelor de judecată, anunţă Tribunalul Prahova, printr-un comunicat de presă.
„Prin Hotărârea Adunării Generale a Judecătorilor din cadrul Tribunalului Prahova din data de 07.01.2020, s-a stabilit modificarea formei de protest adoptate la data de 19.12.2019, în sensul reluării activităţii de judecată, cu suspendarea zilnică a şedinţelor de judecată pe durata unei ore. Măsura decisă prin această hotărâre va fi reevaluată în funcţie de respectarea climatului de independenţă necesar înfăpturirii actului de justiţie în condiţii optime şi în beneficiul cetăţenilor”, se arată în comunicatul Tribunalului Prahova.
Magistraţii acestei instanţe au decis, în 19 decembrie 2019, suspendarea activităţi de judecată, cu excepţia cazurilor urgente, protestul fiind declanşat ca urmare a „propunerilor legislative de natură să afecteze independenţa sistemului de justiţie şi pentru eliminarea imixtiunilor politice”.
La declanşarea protestului, judecătorii prahoveni nu au precizat, concret, care sunt propunerile legislative care le-au provocat nemulţumirea şi nici în ce au constat imixtiunile politice pe care le acuză.
Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Alexandru Rafila comentează cele mai răspândite mituri despre coronavirus

Profesorul Alexandru Rafila, președintele Societății Române de Microbiologie, a comentat v…