Acasa Social Protest spontan al funcționarilor de la Finanţe. Acțiuni de protest și în Prahova

Protest spontan al funcționarilor de la Finanţe. Acțiuni de protest și în Prahova

4 min read
0
0
163

Peste 22.000 de angajaţi ai Finanţelor au declanşat, luni dimineață, un protest spontan față de proiectul legii salarizării. Oamenii sunt nemulțumiți de faptul că, la ora actuală, nu știu exact unde sunt încadrați în grilele de salarizare din proiectul legii aflat în Parlament, a precizat președintele Sindicatului Național Finanțe Publice, Liviu Toader, pentru TVR.

Salariaţii din cadrul direcţiilor de finanţe publice au declanşat un protest spontan, luni dimineaţă, nemulţumiţi de proiectul legii salarizării. Liderul Sed Lex, Vasile Marica, spune că protestul se extinde rapid în toată ţara, în condiţiile în care noua lege a salarizării va duce la diminuarea salariilor angajaţilor, iar acest lucru nu poate fi tolerat.

Angajaţii din vămi s-au solidarizat cu salariaţii din Finanţe şi au declanşat o acţiune de protest sub forma ”excesului de zel”, astfel că toate maşinile care trec prin punctele de frontieră vor fi controlate amănunţit.

a1

Primii care au declanşat greva spontană au fost salariaţii din cadrul DGRFP Bucureşti. Acestora li s-au alăturat rapid angajaţii Finanţelor din aproape toată ţara. Conform Sed Lex, la această oră protestează în faţa instituţiilor salariaţii din judeţele Maramureş, Călăraşi, Dâmboviţa, Timiş, Gorj, Buzău, Hunedoara, Arad, Botoşani, Olt, Argeş, Prahova, Satu-Mare, Mehedinţi, Neamţ, Covasna, Alba Iulia, Ialomiţa, Covasna, Iaşi, Sibiu, Mures, Vâlcea, Giurgiu, Dolj, Harghita.

nei

„Neconcordanțele dintre prevederile din proiectul de lege privind salarizarea, referitoare la funcțiile publice de la nivel județean și situația reală din MFP/ANAF unde se regăsesc funcții cu responsabilități regionale, ce nu sunt cuprinse în proiectul de act normativ aflat în Parlament (MFP/ANAF fiind singura instituție cu organigrama la nivel de regiune), în lipsa unei familii ocupaționale distincte și a unei grile corespunzătoare, din punct de vedere salarial, în opinia SindFISC, demonstrează faptul că actualele funcții nu pot fi asimilate funcțiilor publice teritoriale/județene, asemănător celorlalți funcționari din alte instituții deconcentrate”, a precizat Sindicatul Național Finanțe Publice, într-un comunicat de presă.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

CFR Călători suplimentează trenurile spre litoral și spre Valea Prahovei, în minivacanța de Rusalii

CFR Călători a anunțat că suplimentează capacitatea trenurilor spre litoral și spre Valea …