Acasa Eveniment Protestatar circar. După ce a refuzat să se legitimeze ia făcut pedofili pe agenții de poliție

Protestatar circar. După ce a refuzat să se legitimeze ia făcut pedofili pe agenții de poliție

3 min read
0
0
24

„Având în vedere situaţia concretă şi faptul că persoana a refuzat să prezinte un act de identitate a fost necesară imobilizarea sa şi conducerea la secţia de poliţie, măsură aplicată în conformitate cu Legea nr.218/2002 privind organizarea si funcţionarea Poliţiei Române. (…) În cazul de faţă a fost necesară imobilizarea persoanei ţinând cont şi de caracteristica zonei şi anume o terasă exterioară de la etajul 8 al unui bloc de locuinţe, orice bruscare, orice pierdere de echilibru putând avea consecinţe deosebit de grave, pentru toţi cei prezenţi. Concluzionăm că poliţiştii au acţionat în deplină legalitate, au intervenit în urma unui apel în sistem 112 şi au aplicat măsurile în conformitate cu actele normative menţionate”, mai prcizează reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Protestatarul recunoaște că a fost ironic cu agenții și că nu a vrut să le arate buletinul. În accepțiunea acestuia faptul că afirmi la adresa unui polițist care vine la o sesizare că este pedofil și refuzi să te legitimiezi, nu prezintă pericol, uitând faptul că aici nu este vorba de pericol ci de încălcarea altor norme legislative.

„Eu am făcut afirmaţii ironice la adresa acelui poliţist. Eu nu am spus că agentul este pedofil, eu i-am spus că îmi este frică de Poliţia Română pentru că am văzut că sunt pedofili. (…) Nu am prezentat pericol pentru respectivul agent, astfel încât să necesite încătuşarea. (…) Respectivul agent nu m-a informat nicio clipă de ce este acolo. Nu a făcut o cerere justificată de legitimare şi nu am săvârşit o contravenţie. Faptul că este poliţist nu mă obligă pe mine să scot buletinul din buzunar. Nu mi s-a propus să merg la secţie şi nu am fost somat şi am refuzat încătuşarea”, a mai precizat Mihai Dide, preşedinte al Asociaţiei Evoluţie în Instituţie.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Secţia de investigare a magistraţilor se va pronunța în cazul lui Kovesi în 27 martie, ziua în care are loc o nouă rundă de negocieri privind procurorul-şef european

Secţia pentru procurori în materie disciplinară a CSM ar urma să se pronunţe cu privire la…