Acasa Eveniment Purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie în spaţiile publice din judeţul Prahova

Purtarea măştilor de protecţie va fi obligatorie în spaţiile publice din judeţul Prahova

3 min read
0
0
486

Purtarea măştilor de protecţie devine obligatorie în spaţiile publice din Prahova, a decis, marţi, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova. Măsura va intra în vigoare de vineri, 10 aprilie.

„Conform Hotărârii C.J.S.U nr.27/07.04.2020, decizia a fost luată ca măsură specifică pentru prevenirea răspândirii COVID-19, în special de către persoanele asimptomatice (care nu prezintă simptome, nu cunosc că sunt infectate, dar care pot transmite virusul altor persoane cu care intră în contact). Pe fondul crizei de măşti, nu este obligatoriu ca acestea să fie exclusiv măşti medicale. Se pot folosi eşarfe, măşti din material textil dens sau orice alte tipuri de protecţie care să acopere nasul şi gura.”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Prahova.
În document se precizează cazurile în care trebuie purtate măştile de protecţie:
Purtarea lor este obligatorie pentru persoanele care se află în următoarele situaţii: se deplasează pe raza judeţului Prahova, în special cu mijloace de transport în comun; se află în spaţii publice (instituţii publice, spaţii comerciale, pieţe agroalimentare, gări, autogări etc.); în cazul deplasărilor scurte, în apropierea locuinţei/gospodăriei, pentru nevoile animalelor de companie/domestice, indiferent de loc – străzi, parcuri.”, precizează Prefectura Prahova.

Conform sursei citate, obligativitatea purtării unei măşti de protecţie va intra în vigoare începând cu data de 10 aprilie, astfel încât populaţia să aibă timpul necesar pentru a se informa şi a-şi procura/confecţiona aceste măşti de protecţie.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

30 noiembrie – sărbătoarea Sfântului Andrei, ocrotitorul românilor. Legende dacice, obiceiuri, tradiţii păgâne și creștine de Sântandrei

De sărbătoarea Sfântului Apostol Andrei, primul ucenic al lui Iisus şi propovăduitor al Ev…