Acasa Social Reguli noi pentru angajați și angajatori, după 15 mai

Reguli noi pentru angajați și angajatori, după 15 mai

5 min read
0
0
382

Institutul Național de Sănătate Publică a prezentat regulile pentru angajații din domeniile care îşi reiau activitatea după 15 mai.

În condiții speciale vor lucra și angajații din domeniile care reiau activitate după 15 mai. Toți vor purta obligatoriu măști de protecție și se vor spăla pe mâini de cât mai multe ori. Distanța dintre posturile de lucru trebuie să fie de cel puțin un metru și jumătate, iar birourile așezate față-n față, trebuie separate de paravane dezinfectate.

Se vor dezinfecta de câte ori este nevoie şi toate suprafețele de lucru, la începutul programului și la fiecare patru ore. Angajații vor avea pauze de masă pe rând, cu respectarea distanței sociale de minimum 2 m.

Toate încăperile vor fi aerisite regulat, iar în cazul celor cu sisteme de climatizare prin reciclarea aerului se va face nebulizare o dată pe săptămână.

Toate aceste măsuri înseamnă investiții pentru angajatori. Şi programul de lucru trebuie regândit astfel încât angajații să ajungă decalat la lucru pentru a evita aglomerația. Oricine va prezenta simtome asociate noului virus nu va avea acces în spațiile de lucru.

Pe litoral, hotelierii nu vor deschide mai devreme de 1 iunie când, speră ei, vor putea primi și turiști. Așa că, cine vrea să meargă la mare după ridicarea stării de urgență va găsi un loc de cazare în pensiuni sau apartamente cu regim hotelier. Nimeni nu-l va opri să facă însă o baie în mare. Salvamarii ar putea asigura servicii chiar din 15 mai, dar cu noi reguli, fără manevra de oxigenare gură la gură.

Așa că fiecare punct de lucru va trebui dotat cu baloane și butelii. Numai în stațiunea Mamaia și în Constanța sunt 10 baze pentru salvamari și 29 de foișoare la care lucrează aproape 130 de persoane. Dacă un salvator va fi infectat cu noul virus, activitatea se dă peste cap.

O măsură care ar putea fi aplicată din acest an este aceea ca înainte de intrarea în tură, salvamarii să meargă în bazele de pe plajă, iar acolo să li se ia temperatura cu un termometru non contact.

Salvatorii au făcut un plan de măsuri, l-au transmis autorităților și așteaptă aprobarea acestuia.

Pentru acele hoteluri care vor să deschidă din 15 mai, pentru oaspeți care vin în interes de serviciu au fost făcute recomandări pentru personal dar și pentru oaspeți – să poarte măști, să evite îmbrățișările, strângerile de mâini și pupăturile.

Patronii hotelurilor așteaptă ca autoritățile să vină și cu un set de măsuri de sprijin care să readucă la viață stațiunile turistice.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

2020 – An de grații electorale

În anii post-carnagiului din decembrie ’89, adică de vreo trei decenii, ne-am bucurat de d…