Acasa Politică Reorganizare în MAI: Se reduc unele posturi de conducere, cu salarii foarte mari

Reorganizare în MAI: Se reduc unele posturi de conducere, cu salarii foarte mari

4 min read
0
0
246

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, crede că o reorganizare a MAI va eficientiza activitatea acestei instituţii şi în urma reducerii anumitor posturi de conducere, cu salarii foarte mari, vor rămâne „economii financiare pentru alte cheltuieli”.
„Pot să spun despre ce am discutat cu Jandarmeria, care este de acord să copieze modelul Poliţiei de Frontieră, adică să existe o comandă regională care să aibă în subordine mai multe inspectorate actuale, având în vedere faptul că va fi mai eficientă comunicarea, tot ceea ce ţine de organizare şi de acţiunile operative. Pentru minister va fi bine, pentru că se reduc anumite posturi de conducere, cu salarii foarte mari, rămânând astfel economii financiare pentru alte cheltuieli, cum ar fi dotarea poliţiştilor sau modernizarea unor dotări”, a declarat Vela, luni, în faţa sediului MAI.
El a precizat că principiul aceste eficientizări este strâns legat de faptul că „cetăţenii trebuie să simtă că Ministerul Afacerilor Interne este alături de ei, să-l aprecieze şi (…) MAI să crească de la 30% la cât mai mult, pentru că MAI, dincolo de a fi o instituţie, este o necesitate pentru toţi românii”.
Vela nu a dorit să îşi exprime opinia despre varianta agreată de el, pentru a nu influenţa procesul de reorganizare.
„Las să fie democraţie şi transparenţă, să vină dânşii cu propuneri şi la final propunerile coagulate de către minister vor fi puse pe masă şi atunci, împreună cu toţi cei care sunt implicaţi în management, să tragem o linie finală, le spun şi eu cum gândesc, pentru că, dacă mă pronunţ acum, s-ar putea să influenţeze”, a afirmat ministrul.
Vela a exemplificat şi a spus că săptămâna trecută a discutat despre programarea bugetară, fiind foarte greu să se comunice cu 40 de directori economici de la direcţiile din ţară.
„Pe când, dacă se face o eficientizare la fel cum are, de exemplu, Poliţia de Frontieră, care a fost prima ce a raportat solicitările Direcţiei Economice, cred că şi comunicarea va fi mai bună. Să nu uităm că noi suntem organizaţi, în prezent, după reforma administrativă din 1968”, a mai spus Vela.

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat, luni, că va trimite Corpul de Control în mai multe judeţe, după dezvăluirile potrivit cărora la ISU Dolj 101 de cadre militare angajate sunt rude între ele.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Sondaje de opinie la alegerile locale în mai multe orașe din Țară, inclusiv la Ploiești

Centrul de Sociologie Urbană şi Regională – CURS, Grupul de Studii Socio-Comportamen…