Acasa Eveniment Reținut de polițiști, după ce a înșelat șase societăți comerciale din Prahova, Suceava, Botoșani, București și Ilfov

Reținut de polițiști, după ce a înșelat șase societăți comerciale din Prahova, Suceava, Botoșani, București și Ilfov

3 min read
0
0
256

Polițiștii din Suceava au surprins în flagrant delict un bărbat care ar fi indus în eroare mai multe societăți comerciale, prin utilizarea în fals a unor firme și prin emiterea de ordine de plată falsificate. Acesta a fost reținut pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Suceava efectuează cercetări într-un dosar penal cu privire la comiterea de infracțiuni de înșelăciune cu ordine de plată, prin inducerea în eroare a șase societăți comerciale din Suceava, Botoșani, Prahova, București și Ilfov.

Cel în cauză, un bărbat, din orașul Băneasa, județul Constanța, de 46 de ani, este bănuit că, prin utilizarea în fals a datelor de identificare ale unor societăți comerciale, (nume, CUI, conturi bancare), ar fi achiziționat bunuri de pe anumite site-uri, prin emiterea de ordine de plată falsificate.

La 19 februarie a.c., polițiștii au organizat o activitate de prindere în flagrant a celui în cauză, în Deva, în timp ce încerca să inducă în eroare un bărbat, din Suceava, în legătură cu livrarea unor produse și aparate de fitness, în valoare totală de 86.215 lei, intervenind în momentul consumării infracțiunii de înșelăciune.

La activități au participat și polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

În cauză au fost recuperate produsele care urmau să fie livrate și au fost restituite victimei.

De asemenea, de la cel în cauză, polițiștii au ridicat un autoturism, în valoare de 7.000 de euro, 25.000 de lei, telefoane, cartele SIM și înscrisuri cu valoare probatorie.

În urma administrării probatoriului, s-a dispus reținerea, pentru 24 de ore a bărbatului, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, cu propunere de arestare preventivă.

Cercetările sunt continuate, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Meciul România U21 – Danemarca U21 se va disputa la Ploieşti

Partida România U21 – Danemarca U21 se va disputa la Ploieşti, pe stadionul “Ilie Oană”, p…