Acasa Justiție Reținuți pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism – VIDEO

Reținuți pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism – VIDEO

2 min read
0
0
115

La data de 23.02.2021, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Ploieşti au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a unui număr de 7 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi proxenetism.

În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada noiembrie 2020 – februarie 2021, membrii grupării au racolat mai multe persoane vătămate, atât de femei, cât şi bărbaţi, pe care le-au determinat ori cărora le-au înlesnit practicarea prostituţiei, în locaţii de pe teritoriul Olandei şi României (municipiul Bucureşti şi judeţul Prahova).
În acest sens, inculpaţii au închiriat, în regim hotelier şi pentru perioade relativ scurte, mai multe apartamente situate în zonele centrale ale localităţilor în care gruparea îşi desfăşura activitatea.
Veniturile ilicite obţinute zilnic de către fiecare persoană care practica prostituţia ajungeau, în mare parte, la membrii grupului infracţional.
La data de 23.02.2021, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul BCCO Ploieşti au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare, în urma cărora au fost ridicate sisteme informatice, medii de stocare, telefoane mobile şi înscrisuri.
La data de 24.02.2021, Tribunalul Prahova a dispus arestarea preventivă a celor 7 inculpaţi, pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” Ploieşti.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziții și în Prahova. CERCETAȚI PENTRU ÎNȘELĂCIUNE, EVAZIUNE FISCALĂ ȘI SPĂLARE A BANILOR

În această dimineață, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Mur…