Acasa Justiție REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE, TRAFIC DE MINORI ŞI PROXENETISM – VIDEO

REŢINUŢI PENTRU TRAFIC DE PERSOANE, TRAFIC DE MINORI ŞI PROXENETISM – VIDEO

3 min read
0
0
119

Poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate şi procurorii D.I.I.C.O.T. din Galaţi au destructurat o grupare infracţională organizată, specializată în trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism. Patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Video: https://youtu.be/0Kswc1GrrSo

La data de 9 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Galaţi au efectuat opt percheziţii domiciliare, în Galaţi şi Brăila, la locuinţele unor persoane bănuite de trafic de minori, trafic de persoane şi proxenetism. Totodată, au fost puse în executare 20 de mandate de aducere.
Din cercetări au rezultat indicii că, în perioada august 2013 – februarie 2021, patru bărbaţi ar fi exploatat mai multe tinere minore şi majore, prin obligarea acestora la practicarea prostituţiei, pe teritoriul Spaniei, Olandei, Germaniei, Belgiei şi Irlandei.
Cei în cauză ar fi recrutat victimele prin metoda „Loverboy”, iar, prin constrângere psihică şi fizică, menţinere în eroare şi şantaj emoţional, supraveghere şi îngrădirea libertăţii de mişcare, le-ar fi exploatat sexual, beneficiind de sumele de bani obţinute de acestea (aproximativ 350.000 de euro).
În urma percheziţiilor, au fost ridicate documente, telefoane, bijuterii şi ceasuri de lux, precum şi 2.500 de euro.
Patru bărbaţi au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de astăzi, să fie prezentaţi Tribunalului Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.
Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti, Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Tulcea, Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Constantin Nițoi, primar comuna Mănești

O primăvară superbă, bucuria și speranţa să dăinuiască în sufletul vostru! Constantin Nițo…