Acasa Social Revoltător! O poliţistă a fost uitată în tren, la Ploieşti, după ce a ajutat un nevăzător să-și găsească locul

Revoltător! O poliţistă a fost uitată în tren, la Ploieşti, după ce a ajutat un nevăzător să-și găsească locul

7 min read
0
0
288

O poliţistă a fost uitată în tren, la Ploieşti, după ce a ajutat un nevăzător să stea pe locul lui, unde nu-l lăsase controlorul. Controlorul a dat liber garniturii să plece din staţie, iar agenta a fost nevoită să coboare la următoarea stație.

Silviu Roşu, un tânăr nevăzător care se deplasează ajutat de un câine ghid, a trecut prin momente teribile în Gara de Nord şi apoi în trenul Bucureşti – Cluj. Şi-a luat bilet la vagonul cuşetă, dar controlorul, care nu cunoştea legea, nu l-a lăsat să se urce la locul lui însoţit de câine. Iar el fără câine nu putea merge!

Tânărul a povestit pe Facebook toată întâmplarea şi a avut puterea să glumească pe seama ei. După ce a sunat din tren la 112, la Ploieşti, o poliţistă a urcat în garnitură pentru a-l ajuta, controlorul a lăsat trenul să plece mai departe, cu agenta în vagon.

„Dragi prieteni, vă povestesc o întâmplare care din nou scoate la iveală incompetența cu care mă confrunt de ani buni, de-a lungul călătoriilor mele lungi cu trenul. Luni, în data de 27 Ianuarie 2020, mă îndreptam liniștit spre gara, de unde urma să călatoresc la Cluj.

Menționez că eram împreună cu câinele ghid, dar când să ajung lângă vagonul de cușetă, ce să vezi, domnul controlor s-a impus brusc prin forță fizică spunându-mi, într-un mod foarte agresiv că nu am voie cu câinele în Vagonul de cușetă. Am început, desigur, să spun aceeași poveste a nu știu câta oară: că am circulat de mai multe ori și este posibil pentru că există o lege care permite accesul câinilor ghizi în orice mijloc de transport. Dumnealui a continuat, fără să coboare tonul, să-mi interzică urcarea mea în tren, în condițiile în care mai erau 3 minute până ce trenul pleca.

El continua să-mi arate cu degetul unde e celalalt vagon, de clasa a doua, unde după el aș fi avut voie, de menționat că sunt nevăzător și, evident, nu vedeam unde îmi arata cu degetul. În fine, am încercat să-l conving că există legea 448, articolul 64, care permite accesul liber al câinilor în orice loc, a continuat să fie agresiv, m-a ținut la capătul culoarului, a continuat să tipe agresiv la mine, nici măcar nu a încercat să găsească o variantă pentru a-mi ocupa și eu locul în cabina de cusetă.

În acel moment, în care mă simțeam umilit și obosit, am sunat la 112 și i-am explicat celor de la poliție ce mi s-a întâmplat. La stația Ploiești a venit o doamnă polițistă, m-a legitimat, i-am explicat toată situația, ca în final să-mi spună că am dreptate și trebuie să-mi ocup locul. “Domnul” controlor a înțeles în sfârșit, dar nu a ezitat să-mi spună, bătându-se cu pumnul în piept că tot el are dreptate, dar pentru a-mi arăta că e om bun mi-a găsit un loc. Vreau să subliniez faptul că majoritatea oamenilor din mai multe cabine de cusetă mă asteptau să vin la ei, să dorm, dar cea mai mare problemă o avea controlorul pentru că, în legea lor învechită din minte nu apare că avem voie și noi să circulăm cu un câine ghid. O fază foarte amuzantă, în momentul când polițista a venit să vorbească cu mine. Bineînțeles că atât de incompetenți sunt, încât a plecat trenul cu tot cu ea, până la următoarea stație, a început să se certe cu controlorul pe motiv că nu a ținut trenul în stația de la Ploiești.”, a scris Silviu.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

700 de posturi scoase la concurs, din sursă externă, în vederea încadrării ca poliţist de penitenciare

Vă informăm că 41 de unităţi subordonate Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor scot l…