Acasa Eveniment Rezultatele obținute la BACALAUREAT 2020 în Prahova

Rezultatele obținute la BACALAUREAT 2020 în Prahova

7 min read
0
0
302

Rezultatele la Bacalaureat 2020 au fost afişate pe avizierele liceelor și pe edu.ro cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Au fost 232 de medii de 10, cel mai mare număr de medii maxime obținute la Bacalaureat din ultimii 17 ani. În urmă cu un an, la Bacalaureat au fost obținute 224 de medii de 10.

În Prahova, sunt 16 medii de 10, la liceele:

*Aurel Vlaicu Breaza (1)

*Alexandru Ioan Cuza Ploiești (2)

*Nicolae Grigorescu Câmpina (3)

*Mihai Viteazul Ploiești (4)

*Ion Luca Cargiale (2)

*Colegiul Militar Dimitrie Cantemir (2)

*Liceul Brâncoveanu Vodă Urlați (1)

*Liceul Mihail Cantacuzino Sinaia (1)

La avizier, precum și pe pagina online dedicată rezultatelor de la Bac 2020 apar coduri în dreptul cărora sunt afișate notele și mediile. Fiecare candidat de la Bacalaureat a primit anterior afișării rezultatelor codul specific. Fiecare candidat va trebui să îl identifice la afișarea rezultatelor pentru a-și vedea notele, în dreptul lui.

Contestațiile pot fi depuse în ziua afișării primelor rezultate la BAC 2020, adică marți, 30 iunie, între orele 16:00 și 20:00, dar și pe 1 iulie, între orele 8:00 și 12:00.

Acestea pot fi depuse/transmise și prin mijloace electronice, dar pot fi depuse și în format fizic, ca în anii anteriori.

În această situație, candidații completează, semnează și depun/transmit prin mijloace electronice și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

VEZI AICI REZULTATELE DIN PRAHOVA

În judeţul Prahova, rata de promovare (înainte de contestaţii) înregistrată de absolvenţii studiilor liceale şi au susţinut probele examenului de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2020, este de 67.36%. Din sesiunea curentă, rata de promovare este 74,70%, iar din sesiunile anterioare, 26,60%. Comparativ cu anul trecut, rata de promovare a scăzut cu 3,92%.
În sesiunea iunie-iulie 2020, au promovat 3780 de candidaţi, dintr-un total de 5618 de candidaţi prezenţi. Dintre aceştia, 4755 de candidaţi sunt din promoţia curentă, iar 857 de candidaţi sunt din promoţiile anterioare. Precizăm că 208 de candidaţi au absentat, iar 13 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă. Aceştia nu se vor putea înscrie la următoarele două sesiuni ale examenului naţional de Bacalaureat.
16 candidaţi au obţinut media 10;
111 au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura română;
241 au obţinut nota 10 la proba obligatorie a profilului;
295 au obţinut nota 10 la proba la alegere a profilului şi a specializării.
Precizăm că nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5 (cinci), iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6 (şase). Procentul de promovare s-a calculat din totalul candidaţilor prezenţi, incluzând în această categorie şi candidaţii eliminaţi.
Rezultatele (înainte de contestaţii) au fost afişate astăzi, 30 iunie, la ora 12:00, atât în centrele de examen, cât şi pe pagina web dedicată, bacalaureat.edu.ro.
În conformitate cu prevederile art. 5 şi ale art. 6 din Regulamentul UE 2016/679 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date de abrogare a Directivei 95/46/CE (Regulamentul general privind protecţia datelor – RGPD), precum şi cu solicitarea Autorităţii Naţionale de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat rezultatele elevilor prin anonimizarea numelui şi a prenumelui.
Contestaţiile pot fi depuse atât în format fizic, cât şi electronic, în zilele de 30 iunie, în intervalul orar 16:00 – 20:00 şi pe data de 1 iulie, în intervalul orar 8:00 – 12:00. În acest caz, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.
Rezultatele finale vor fi anunţate duminică, 5 iulie.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Noi focare de COVID-19 în Prahova

Două noi focare de COVID-19 au fost depistate de autorităţile sanitare prahovene la Spital…