Acasa Eveniment Rezultatele testelor pentru coronavirus efectuate cadrelor medicale și pacienților de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

Rezultatele testelor pentru coronavirus efectuate cadrelor medicale și pacienților de la Spitalul Județean de Urgență Ploiești

2 min read
0
0
477

Sâmbătă, 25 aprilie, specialiștii din cadrul Laboratorului de biologie moleculară al Spitalului Județean de Urgență Ploiești au efectuat 51 de teste pentru coronavirus. Încă un angajat al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti a ieşit pozitiv la testarea COVID-19, după ce ieri dimineaţă, o asistentă medicală a fost testată și confirmată pozitiv.

Un număr de 46 dintre aceste teste efectuate cu platforma de biologie moleculară Real-Time PCR au vizat probele prelevate de la cadrele medicale din cadrul spitalului și alte 5 – de la pacienți ai unității medicale.

La cele 51 de probe prelucrate ieri, rezultatele au fost următoarele:

▶️ 1️⃣ test pozitiv – la un angajat din cadrul personalului auxiliar (registrator)
▶️ 3️⃣ incerte
▶️ 4️⃣7️⃣ negative

Testele incerte reprezintă rezultatele probelor prelevate de la pacienți care fie sunt pe cale de a se pozitiva, fie sunt pe cale de vindecare.

Tocmai de aceea, în cazul pacienților internați și tratați în spitale, este nevoie de două teste negative consecutive, pentru a putea fi externați și considerați vindecați.

„Testarea cadrelor medicale și a personalului auxiliar din cadrul Spitalului Județean de Urgență Ploiești va continua, prioritare fiind Unitatea de Primiri Urgențe, Secția de Boli Infecțioase și Secția Anestezie-Terapie Intensivă”, a declarat președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

Surse medicale susțin că alți 6 angajați ai Spitalului Județean de Urgență Ploiești ar fi infectați cu COVID-19.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

CERCETAT PENTRU FRAUDE INFORMATICE – VIDEO

Marți dimineaţă, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti şi …