Acasa Politică RO100 Ploieşti atrage atenția că PSD-ALDE amenință unii angajați pentru a participa la mitingul din București

RO100 Ploieşti atrage atenția că PSD-ALDE amenință unii angajați pentru a participa la mitingul din București

5 min read
0
0
233

Comunitatea RO100 Ploieşti a luat la cunoştinţă cu indignare faptul că persoane din conducerea unor autorităţi locale din Prahova au impus subordonaţilor să participe la mitingul organizat, pe 9 iunie, la Bucureşti, de către PSD-ALDE în vederea susţinerii unor lideri ai acestor formaţiuni urmăriţi penal.
Până la acest moment, au fost semnalate situaţii în care angajaţi ai societăţii Transport Călători Expres Ploieşti, ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Prahova, ai Hale şi Pieţe S.A., precum şi ai primăriilor din întregul judeţ au fost ameninţaţi că şi-ar putea pierde locul de muncă în cazul în care nu vor participa la mitingul politic organizat, pe 9 iunie, de către PSD-ALDE.
Atragem atenţia că această practică, folosită de PSD-ALDE, este nu numai profund imorală, dar şi ilegală: potrivit Statutului funcţionarilor publici, „desfăşurarea unor activităţi cu caracter politic în timpul programului de lucru”, aşa cum se întâmplă în cazul recrutării subordonaţilor pentru participarea la un miting politic, constituie abatere disciplinară şi poate fi sancţionată cu destituirea.
Important, organizarea subordonaţilor din cadrul unei instituţii publice în vederea participării la un miting politic constituie infracţiunea de abuz în serviciu. Dincolo de demiterea din funcţia ocupată, cel care coordonează o acţiune de acest tip va putea primi o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare, alături de interzicerea dreptului de a mai ocupa o funcţie publică în viitor.
Administraţia publică din Prahova nu este anexa unui partid. Comunitatea RO100 Ploieşti condamnă ferm practici precum cele amintite şi consideră că acestea trebuie aduse la cunoştinţa autorităţilor competente.
Funcţionarii publici şi angajaţii unor societăţi de stat din Prahova trebuie să se opună ordinelor abuzive. Comunitatea RO100 Ploieşti este de partea lor. Înţelegem reticenţa funcţionarilor publici ori a angajaţilor de a-şi reclama superiorii ierarhici, riscând să fie ulterior sancţionaţi abuziv. Pentru acest motiv, suntem gata să ne asumăm noi responsabilitatea de a face cunoscute abuzurile, păstrând secretă identitatea reclamanţilor.
Orice persoană care se află în situaţii precum cele amintite anterior sau au luat la cunoştinţă de existenţa unor astfel de cazuri ne pot scrie la adresa de e-mail ploiesti@ro100.ro sau ne pot contacta la 0737.347.072, iar juriştii comunităţii RO100 Ploieşti vor întreprinde toate acţiunile necesare pentru tragerea la răspundere a persoanelor care înţeleg să conducă administraţia publică în favoarea unui partid, iar nu a ploieştenilor.
Comunitatea Locală RO100 Ploieşti

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Politică

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

CFR Călători suplimentează trenurile spre litoral și spre Valea Prahovei, în minivacanța de Rusalii

CFR Călători a anunțat că suplimentează capacitatea trenurilor spre litoral și spre Valea …