Acasa Diverse ROSAL partener al Campaniei „EcoAtitudine”

ROSAL partener al Campaniei „EcoAtitudine”

3 min read
0
0
177

Campania „EcoAtitudine = Responsabilitate, Informaţie, Acţiune” se desfășoară în două etape anuale și vizează conștientizarea elevilor de gimnaziu asupra importanței colectării selective a deșeurilor, un domeniu în care România atrage semnale din ce în ce mai negative din partea comunităților europene.

Știm cu toții că mediul este unul dintre cele mai sensibile domenii, care ridică probleme majore la nivel mondial.

Există cercetători care studiază cu vehemență și cu obstinație problemele mediului înconjurător, anual se realizează studii peste studii în acest domeniu.

Toate converg către un singur numitor comun: reciclarea selectivă a deșeurilor poate fi salvarea naturii și menținerea unui mediu sănătos. Și asta pentru că reciclarea este motorul de relansare al unui stat, atât din punct de vedere al mediului, cât și economic.

Prin campania EcoAtitudine, Infomediu Europa, alături de cele mai importante instituții ale statului care activează în domeniul protecției mediului, își propune schimbarea unor mentalități în ceea ce privește o atitudine eco, dar mai ales o responsabilizare față de o gestionare sustenabilă și integrată a deșeurilor.

Eforturile noastre comune ne-au arătat, de-a lungul celor patru ani de implementare în școlile românești a proiectului, că reacțiile pozitive vin tocmai din partea copiilor noștri.

Este o realitate pe care nu o poate contesta absolut nimeni, iar rezultatele campaniei EcoAtitudine vorbesc de la sine: peste 100.000 de kilograme de deșeuri reciclabile strânse de aproape 100.000 de elevi.

Iar ăsta-i doar începutul! Pentru că EcoAtitudine se va dezvolta până în anul 2020, obiectivul nostru major fiind acela de a dubla, anual, cantitățile de deșeuri reciclabile colectate.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Viorel Moldovan – noul antrenor principal al echipei Petrolul Ploieşti

Tehnicianul Viorel Moldovan a fost instalat, duminică, în funcţia de antrenor principal al…