Acasa Eveniment Sabin, tânărul de 25 de ani decedat la Spitalul Municipal Câmpina, avea pancreatită necrotică

Sabin, tânărul de 25 de ani decedat la Spitalul Municipal Câmpina, avea pancreatită necrotică

7 min read
0
0
534

Cazul tânărului de 25 de ani, din localitatea Făget, comuna prahoveană Gura Vitioarei, Sabin Ciucă, căsătorit recent și având o fetiță de numai o lună, și-a pierdut viața pentru că niciun medic din cele patru spitale din Prahova, între care a fost plimbat, nu și-a asumat răspunderea de a-l opera de hernie ombilicală, a șocat opinia publică. Ulterior, post-mortem, s-a spus că s-a constatat că ar fi fost infectat cu Covid-19. 

Familia îndurerată a făcut acuzații dure la adresa medicilor, a amenințat cu trimiterea în judecată, lucruri firești în condițiile imensei dureri a pierderii fiului lor.

Deși nu a prezentat simptomele specifice COVID-19, tânărul a fost considerat suspect de boală, pentru că se întorsese de curând din Germania, fiind șofer de TIR. El s-a întors în România pe 7 martie, iar pe 28 martie s-a dus la spital, acuzând dureri de burtă. I s-a pus diagnosticul hernie ombilicală. Șapte medici l-au consultat pe Sabin Ciurcă în cele patru zile în care a fost plimbat între spitale, dar niciunul nu i-a pus diagnosticul corect: pancreatită necrotică, o boală foarte gravă, cu șanse mici de supraviețuire mai ales în cazul pacienților diabetici, așa cum era Sabin. Abia la necropsie s-a stabilit de ce boală suferea tânărul și de ce s-a stins atât de repede.

Managerul Spitalului Municipal Câmpina, dr. Călin Tiu, a prezentat pentru Câmpina TV concluziile anchetelor derulate până acum atât intern, la nivelul spitalului câmpinean, cât și prin Direcția de Sănătate Publică, dar și concluziile în urma autopsiei.

”În acest caz cu final nefericit, a existat din start o încadrare pe o pistă falsă – o hernie ombilicală, care nu îi punea tânărului viața în pericol. În spatele acestei teme am întâlnit evoluția unei pancreatite necrotice, fapt ce a dus și la absența semnalelor clinice și paraclinice de pancreatită, în momentul în care pacientul a trecut prin spitalul nostru. Practic, pancreasul nu mai avea rezerve de secretat, iar abdomenul nu prezenta iritație peritoneală. Pe acest tablou clinic nu au existat motive de încadrare ca urgență majoră și pacientul a plecat cu aceeași ambulanță la unitatea medicală de unde venise. Direcția Sanitară a efectuat imediat un control la noi și a fost stabilită o amendă pentru procedura în care a fost consultat acest pacient. Desfășurăm și o cercetare internă pentru a elucida în detaliu elementele acestei situații. Pacientul nu avea cum să fie introdus în spital ca pacient COVID, pentru că intrase în țară din Germania cu 21 de zile înainte, era asimptomatic. La momentul sosirii acestui pacient, noi eram deja unitate de suport și ar fi trebuit să primim pacienți doar confirmați sau cu suspiciune de COVID-19, ceea ce nu era cazul acestui tânăr”, a declarat dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina.

Sabin Ciurcă nu ar fi trebuit să ajungă la spitalul de la Câmpina decât dacă era confirmat pozitiv cu COVID-19 sau cu suspiciune de COVID-19, ceea ce nu era cazul. În mod normal,tânărul trebuia internat la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești, unde i s-a pus și diagnosticul de hernie ombilicală, dar de unde a fost trimis apoi la Spitalul CFR din Ploiești, care l-a trimis la Câmpina, de teama coronavirusului.

Tânărul nu avea coronavirus, nu avea nici hernie ombilicală, ci pancreatită necrotică!

În urma anchetei efectuate de DSP Prahova, Spitalul Municipal Câmpina a fost amendat cu 5.000 lei (nu 30.000 lei așa cum s-a anunțat inițial).

Ancheta continuă la celelalte spitale implicate în acest caz.
Pentru părinții lui Sabin, pentru soția lui, aproape că nu mai contează aceste lucruri, pentru că nimeni și nimic nu le va putea aduce înapoi copilul/soțul.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

PERCHEZIŢIE LA UN BĂRBAT BĂNUIT DE PROXENETISM

33.000 de euro au fost ridicaţi de poliţişti şi un autoturism de lux a fost indisponibiliz…