Acasa Eveniment Salvamont Bușteni a intervenit, duminică dimineața, pentru recuperarea unui cadavru găsit de turiști

Salvamont Bușteni a intervenit, duminică dimineața, pentru recuperarea unui cadavru găsit de turiști

3 min read
0
0
19

Salvamontiști din Bușteni au intervenit, duminică dimineață, pentru recuperarea unui cadavru găsit de turiștii aflați pe traseul Valea Albă din Munții Bucegi.

Salvatorii montani presupun că ar putea fi vorba despre un tânăr dat dispărut în urmă cu aproape trei săptămâni.

”La data de 3.03.2019, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş – Serviciul de Investigaţii Criminale au fost sesizaţi de către angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al judeţului Mureş, despre faptul că un coleg de-al dânşilor, Mitru Haiduc Andrei, de 37 ani, din Târgu Mureş, nu s-a prezentat la serviciu. În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul ar fi plecat în drumeţie în Munţii Bucegi, în data de 26 februarie a.c. şi nu a mai revenit la domiciliu. Semnalmente : înălţime 1,75 m, păr negru, ochi căprui, constituţie atletică. Mitru Haiduc Andrei este dat în urmărire naţională.”

Ieri, o turistă care a alunecat într-o râpă, încercând să ajungă la Cabana Caraiman pe un traseu închis iarna, a fost coborâtă de pe munte cu ajutorul jandarmilor, informează Jandarmeria Română.
„Astăzi, în jurul orei 12,00, o turistă a solicitat ajutorul jandarmilor, precizând că a alunecat într-o râpă, unde a rămas blocată şi nu se poate deplasa. Plecase fără niciun fel de echipament specific drumeţiilor montane, însoţită de o prietenă, pe un traseu închis iarna, dorind să ajungă la cabana Caraiman. O echipă de jandarmi montani de la postul Buşteni s-a deplasat în zona indicată, unde le-a găsit pe cele două turiste tefere, acestea neavând nevoie de îngrijiri medicale”, precizează Jandarmeria.
Potrivit sursei citate, drumul spre oraş a fost unul anevoios, acestea ajungând în Buşteni după trei ore de la apelul la 112.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Eveniment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…