Acasa Justiție Sânge contra șpagă la Centrul de Transfuzie Sanguină

Sânge contra șpagă la Centrul de Transfuzie Sanguină

3 min read
0
0
151

Cosmin Magaon, 24 de ani, din Craiova, asistent medical la Centrul de Transfuzie Sanguină Craiova, şi Georgineta Mihaela Oprişan, 33 de ani, din municipiu, registrator la aceeaşi unitate, au fost reţinuţi aseară pentru 24 de ore, fiind acuzaţi de vânzarea de sânge aparținătorilor unor pacienți, prețul fiind de 100 de lei pentru o unitate de sânge.

a1

Astăzi, vor fi prezentaţi în faţa instanţei cu propunere de arestare preventivă. Georgineta Mihaela Oprişan, dar şi Cristian Magon, au vândut în luna martie, în repetate rânduri, sânge unui agent sub acoperire.

nei

Asistentul medical din cadrul Centrului de Transfuzie Sanguină Craiova a fost prins în flagrant în timp ce primea mită 200 de lei pentru a furniza două unităţi de sânge necesare unui pacient care urma să fie operat.

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție (DGA) și procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au efectuat, miercuri, percheziții la Centrul de Transfuzii din Craiova.

Perchezițiile vin la trei săptămâni după ce polițiștii au început o anchetă la Spitalul Municipal „Filantropia” pentru moarte suspectă, în urma unei sesizări a conducerii unității sanitare cu privire la faptul că doi pacienți ar fi decedat în condiții suspecte după transfuzii.

O femeie de 81 de ani și un bărbat de 67 de ani ar fi decedat în urma transfuziilor care le-au fost făcute la Spitalul „Filantropia”.

Direcția de Sănătate Publică Dolj a amendat Spitalul Municipal „Filantropia” din Craiova cu 25.000 de lei pentru nerespectarea procedurilor privind transfuzia sanguină și cu câte 1.000 de lei pe medicul de gardă, asistentul de la unitatea de transfuzii și alți trei asistenți din secția de hematologie, în urma controlului efectuat după cele două decese apărute în urma transfuziilor de sânge.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Textul integral al Ordonanței Militare nr. 8, din 09.04.2020, privind măsuri de prevenire a răspândirii COVID-19

Ministrul afacerilor interne emite următoarea Ordonanță militară: Art.1 – (1) Este permisă…