Acasa Diverse Scârbă şi evaziune, în Piața Centrală, sub ochii autoritaților de 27 ani

Scârbă şi evaziune, în Piața Centrală, sub ochii autoritaților de 27 ani

3 min read
2
0
151

Comerciantii care nu respecta obligatiile privind emiterea bonului fiscal si utilizarea caselor de marcat risca amenzi usturatore si, de asemenea, risca sa le fie suspendata activitatea. Mai mult decat atat, chiar sa le fie sigilat magazinul! Aceasta masura este reglementata de Ordinul MFP nr. 218/2015, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 149 din 27 februarie 2015.

In actul normativ se mentioneaza ca, daca organele de control abilitate dispun masura suspendarii activitatii operatorului economic in punctul de lucru, potrivit legii, acestea procedeaza si la sigilarea unitatii.

nei

Desi se cunoaste ca in Piata Halelor Centrale din Ploiești bonul fiscal este un subiect tabu, cei de la ANAF nu au reusit inca sa puna „cu botul pe labe” clica comerciantilor din zona care fac evaziune fiscala.

Acestia inca rezista si practica acelasi comert ca in anii ’90. Controalele putine si anuntate fac ca eficacitatea lor sa fie spre zero. Imaginea creata printre ploiesteni este aceea ca, dupa un control, toata lumea sa fie bine. Piata de pește, este de asemenea un focar al evaziunii fiscale. Asta se poate verifica zilnic, daca aceste controale nu sunt anuntate.

a1

Poti cumpara orice produs pescaresc si nu primesti bon din mâna cu ghiul a vanzatorului nici daca faci scandal.

In zona de carne, in afara produselor la limita expirarii si a marfii aduse pe rand din boxele din subsol (in caz de control, „n-am vandut nimic!”), imbogatirea prin evaziune este vizibila. Igiena lipseste cu desavarsire.

In timp ce normele europene sunt foarte drastice in ceea ce priveste vanzarea cu amanuntul, in piata esti servit de vanzatori cu maini slinoase, care numara bancnote si taie carne sau pește. In piata nu o sa intalniti un singur vanzator care sa foloseasca manusi!

Nu poti atrage atentia nimanui pentru ca risti un mare scandal, in afara faptului ca „daca vrei sa cumperi..bine…daca nu….pleaca!” Scarba si revolta te cuprind de fiecare data cand treci prin Piata Centrala, emblema orasului, „buricul” Ploiestiului. Ce face Protectia Consumatorului si ANAF? Nimic. Alooooo!!!!!!!

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Diverse

2 Comments

 1. Voica Gabriel Victor

  17/03/2017 at 08:09

  ……păi cam așa stau lucrurile! Dar, ținând cont că statul este pus pe japcă, acesta este un mod de a se descurca și comercianții cum pot, pentru a supravițui în hățișul de taxe, impozite, controale, amenzi, legi proaste date peste noapte și contra intereselor propriilor cetățeni, funcționari din administrația de stat (locală sau centrală) corupți până în măduva oaselor! Asta pe de o parte! Pe de altă parte, nu spun că nu ar trebui purtate mănuși la tranșarea cărnii sau la manipularea peștelui, dar nici autorul articolului nu folosește diacriticele, batjocorind astfel limba română, limbă în care „bacnote” se scrie corect „bancnote”! Așadar, inainte de a vedea „paiul din ochiul altuia” să vedem ” bârna din ochiul nostru”!

  Reply

  • Redactia

   17/03/2017 at 21:07

   Domnul Gabriel, scrierea fără diacritice se practică în presa on-line. Uneori, sunt scrise de pe telefon, de pe teren. Unii, spre exemplu, încă mai practică Î din i, depinde de politica editorială. Se mai întâmplă să intre materiale ale unor colaboratori, înainte de a fi corectate. În rest, mulțumim pentru atenția de care dați dovadă, fiți în continuare cu ochii pe noi! (Ochi fără paie, fără bârne!) 🙂

   Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

A fost confirmat primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în rândul personalului medical. Senatul ar putea vota propunerea care prevede acordarea unei pensii copiilor cadrelor medicale decedate în lupta cu COVID-19

Ministerul Sănătății a confirmat primul deces în urma infectării cu noul coronavirus în râ…