Acasa Social Se confirmă că suntem o țară bananieră! Banane în școli pentru elevi

Se confirmă că suntem o țară bananieră! Banane în școli pentru elevi

3 min read
0
0
66

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretele de promulgare a trei legi, între care cea privind aprobarea Ordonanţei Guvernului nr. 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al Uniunii Europene.
Această lege are ca obiect de reglementare aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al UE, din perspectiva stabilirii măsurilor menite să permită aplicarea reglementărilor incidente ale Uniunii, corelativ obiectivelor politicii europene în domeniu.
Mai exact, proiectul asigură aplicarea eficientă a măsurilor coerente în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare din partea Uniunii Europene pentru furnizarea şi distribuţia de fructe şi legume proaspete, în special banane, de fructe şi legume prelucrate destinate copiilor din cadrul programului de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli.
Autorităţile competente la nivel local pentru aplicarea programului sunt consiliul judeţean şi/sau consiliul local care îşi asumă organizarea şi derularea procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziţia produselor. Totodată, consiliile judeţene şi locale sunt obligate să colaboreze şi să-şi distribuie responsabilităţile înainte de demararea programului conform procedurii aprobate prin hotărâre a Guvernului.

În urmă cu o lună, deputatul PSD, Tudor Ciuhodaru, preciza că, prin această lege, toți preșcolarii și școlarii vor beneficia de pachet alimentar complet: lapte și corn, fructe și legume proaspete, masă caldă.
El a mai spus că, pe termen mediu și lung, se speră la o scădere a bolilor condiționate alimentar, în condițiile în care aproape 30% dintre copii sunt supraponderali sau obezi și că, totodată, sunt încurajate producția și consumul de produse alimentare autohtone.

Ne întrebăm de unde banane autohtone, când nici mere românești nu mai găsim pe piață? Facem grădini botanice???

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Percheziţii pentru destructurarea unei grupări specializate în contrabandă cu ţigări

Poliţiştii au efectuat, miercuri, şase percheziţii în Bucureşti şi în judeţele Ilfov şi Pr…