Acasa Social Seară Erasmus organizată de Școala Gimnazială „Rareș Vodă” Ploiești

Seară Erasmus organizată de Școala Gimnazială „Rareș Vodă” Ploiești

5 min read
0
0
552

Școala Gimnazială „Rareș Vodă” este una dintre puținele unități școlare din Ploiești și chiar din județul Prahova, care coordonează un proiect Erasmus +, finanțat de Uniunea Europeană.

Proiectul este intitulat „A handful of trade is a handful of gold in contemporary Europe” (traducerea în engleză a vechiului proverb românesc „Meseria este brățară de aur”) se va desfășura sub forma unui parteneriat bilateral între școli.

Partenerii din proiect sunt: Sredno uchilishte “Petko R. Slaveykov”- Bulgaria, Liceo Enriques – Italia, Zakladna skola Komenskeho 6 – Slovacia, 1st Gimnasium of Corfu – Grecia.

Obiectivele proiectului sunt:

  1. Creșterea gradului de cunoaștere a propriilor aptitudini și abilități pentru elevii de gimnaziu.
  2. Reducerea eșecului admiterii la liceul/profilul dorit pentru elevii de gimnaziu.

În perioada 28 – 30 noiembrie 2018, s-a desfășurat o etapă importantă a proiectului, anume întâlnirea transnațională a profesorilor din toate țările partenere, care a avut, printre obiective, cunoașterea în mod direct a partenerilor, stabilirea datelor în care vor avea loc mobilitățile cu elevii și popularizarea proiectului la nivelul comunității locale.

Așadar, în acest interval de timp, au fost prezenți la Școala Gimnazială „Rareș Vodă”, patru profesori din Slovacia și câte doi din Bulgaria, Italia și Grecia, toți contribuind cu succes la atingerea obiectivelor întâlnirii.

Un moment special, aflat pe agenda întâlnirii, a fost activitatea numită „Seara Erasmus”, desfășurată în sala de conferințe a Vigo Grand Hotel, joi, 29 noiembrie 2018, care s-a bucurat de prezența primarului Municipiului Ploiești, Adrian Dobre, inspectorului pentru proiecte educaționale europene, Aurel Graur, inspectorului pentru management instituțional, Leonard Coțac, părinților și elevilor școlii Rareș Vodă.

Seara a fost deschisă de coordonatorul proiectului, Răzvan-Cristian Bîgiu, profesor de istorie la Scoala Gimnazială „Rares Vodă”, care a subliniat șansa pe care proiectul o oferă elevilor școlii, de a descoperi și conștientiza valoarea pe care o meserie, bine aleasă, le-o poate da ca membrilor activi ai societății.

Seara a continuat cu prezentarea școlilor partenere de către profesorii din România, Italia, Bulgaria, Slovacia și Grecia și cu votarea, de către toți participanții, a logo-ului care să reprezinte proiectul pe durata derularii sale. După numararea voturilor, a fost declarat câștigător logo-ul propus de școala gazdă și realizat de eleva Adina Păun, clasa a VII-a A.

Evident emoționată, Adina Pîun a mulțumit tuturor celor prezenți și a precizat, în limba engleză, că este foarte fericită de această realizare.

În finalul Serii Erasmus, cei prezenți au putut degusta câteva preparate culinare reprezentative pentru fiecare țară din cadrul proiectului, schimbul intercultural fiind unul intens.

Erasmus+ este programul prin care UE sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. Dispune de un buget de 14,7 miliarde EUR, bani cu ajutorul cărora peste 4 milioane de europeni vor putea câștiga experiență și avea acces la studii, formare și voluntariat în străinătate.

 

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Social

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Poliţiştii ploieşteni au identificat autorii furtului a 5.000 de euro dintr-un autoturism

Polițiștii din cadrul Serviciului investigații criminale al Secției de Poliție nr. 1 Ploie…