Acasa Cultură Seară Mozart, Mendelssohn – Bartholdy și Bizet la Filarmonica ploieșteană

Seară Mozart, Mendelssohn – Bartholdy și Bizet la Filarmonica ploieșteană

4 min read
0
0
138

Uvertura operei “Nunta lui Figaro” de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul în mi minor op. 64, pentru vioară și orchestră de Felix Mendelssohn – Bartholdy și Simfonia în Do major a lui Georges Bizet sunt lucrările care compun programul cu care vă așteptăm la Filarmonica „Paul Constantinescu” Ploiești, joi, 21 martie, de la ora 19.00. La pupitrul dirijoral al orchestrei simfonice se va afla maestrul Cristian Oroșanu, iar invitata serii este violonista Cristina Anghelescu.

Cristina Anghelescu provine dintr-o familie de muzicieni și a început studiul viorii cu tatăl său, cel care i-a îndrumat cu atenție și profesionalism formarea artistică. Ulterior, a absolvit Universitatea de Muzică din București la clasa Maestrului Ștefan Gheorghiu (discipol al lui David Oistrah) și în prezent este solista Orchestrelor „Radio” – București.

Este câștigătoarea concursurilor internaționale „Jean Sibelius” – Helsinki 1990 , „Alberto Curci” – Napoli 1983, „Dr. Luis Sigall” – Viña del Mar 1985  – Chile și Andria 1991, câștigând de asemenea  premiul V la  „J. Thibaud” Paris 1981, premiul IV la „Tibor Varga” – Sion 1983  și premiul IV la Concursul „P. I. Ceaikovski” – Moscova 1986.

Prezenţă activă pe toate scenele din România încă din perioada studenţiei, Cristina Anghelescu a fost invitată și re-invitată să concerteze în săli renumite ca „Schauspielhaus” din Berlin, „Tschaikowsky Hall” – Moscova, „Teatro Monumental y Auditorium” – Madrid, „Smetana Hall” – Praga, „St. John’s Smith Square” – Londra, „Finlandia Hall” – Helsinki, cu orchestre importante la Dresda, Paris, Praga, Bratislava, Caracas, Moscova, Budapesta, Londra, Orchestrele Radio Helsinki și Madrid etc. A colaborat cu maeștri cunoscuți ca Leif Segerstam, Jukka Pekka Saraste, Erich Bergel, Yuri Simonov.

A efectuat numeroase turnee de concerte și recitaluri în toate țările Europei, în Taiwan, America de Sud și cea de Nord, Africa de Sud etc. A efectuat numeroase înregistrări, multe dintre ele apărând pe CD, cu concertele de Mozart, Ceaikovski, Mendelssohn-Bartholdy, „Anotimpurile” de Vivaldi și cu cele două Concerte de George Lloyd, alături de renumita orchestră „Philarmonia” din Londra.

Biletele, în valoare de 25 de lei (adulți), 15 lei (pensionari) și 5 lei (elevi/studenți) se găsesc la Casa de bilete a Filarmonicii, la Agenția Teatrală din Ploiești și online, pe www.filarmonicaploiesti.eu.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Cultură

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Curtea de Apel Bucureşti decide astăzi dacă va fi ridicată carantina în comuna prahoveană Gornet

Curtea de Apel Bucureşti se pronunţă, marţi, pe cererea autorităţilor locale din comuna Go…