Acasa Justiție Sebastian Ghiţă: „Am primit azil politic. Urmează să fiu audiat de procurori. Poza cu Kovesi ar putea ajunge ca probă”

Sebastian Ghiţă: „Am primit azil politic. Urmează să fiu audiat de procurori. Poza cu Kovesi ar putea ajunge ca probă”

10 min read
0
0
46

Sebastian Ghiţă a declarat joi, din Serbia, că va fi audiat în dosarul de la Secţia de anchetare a magistraţilor care o vizează pe fosta şefă DNA şi, dacă procurorii îi vor cere, le va furniza fotografia cu Laura Codruţa Kovesi făcută la locuința lui din Ploiești, poza despre care a susținut că o are, dar pe care nu a prezentat-o public.

„Cred că, aşa cum mi-am cântărit eu paşii şi acţiunile, cred că ceea ce a început acea Secţie de invesigare a magistraţilor, e o procedură care nu trebuie să devină o acţiune subsumată acţiunilor mele. Investigaţiile trebuie făcute de procurori şi sunt convins că doamna procuror Florea va avea răbdare şi atenţie şi va avea şi puterea să se pronunţe asupra doamnei Kovesi în conivenţă cu Portocală sau Onea. Nu aş vrea să fiu eu cel care să îmi bag nasul şi coada în lucrurile acestea”, a declarat Sebastian Ghiţă, la Antena3.

Potrivit fostului deputat, fotografia cu Laura Codruţa Kovesi de la el acasă o va transmite procurorilor Secţiei de anchetare a magistraţilor, dacă i se va cere. Totodată, Ghiţă a precizat că va fi audiat de procurori.

„Acea poză va ajunge la Secţia de investigare a magistraţilor ca probă. Dacă procurorii îmi vor cere. Eu urmează să fiu audiat. Voi fi audiat de aici. Am depus o plângere şi am explicat de ce eu cred că doamna Kovesi, dirijând pe Onea şi Negulescu, acest grup infracţional organizat, am explicat acolo cum, pentru că ştiam două-trei lucruri de doamna Kovesi, că mi-a fabricat dosare, a falsificat probe. Sunt obligat de lege să dau fotografia”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Sebastian Ghiţă a relatat în numeroase dăţi despre prezenţa Laurei Codruţa Kovesi la petreceri, susţinând că are şi o fotografie în care apare fosta şefă DNA, făcută în crama locuinţei lui din Ploieşti. Ghiţă a refuzat însă să facă publică fotografia.

În martie 2018, el afirma că imaginea cu Laura Codruţa Kovesi este un stop-cadru dintr-un film şi că nu este singura imagine în care aceasta apare.
Şi socrul fostului deputat i-a susţinut afirmaţiile declarând că petrecerea la care a participat Kovesi a avut loc, aproximativ, în noiembrie 2012 şi că Laura Codruţa Kovesi a stat la acea petrecere circa şapte ore şi „nu s-a plictisit”.

Sebastian Ghiţă a făcut un denunţ împotriva Laurei Codruţa Kovesi, deoarece ea i-ar fi cerut bani pentru a-l aduce în ţară, din Indonezia, pe Nicolae Popa. Denunţul a fost înregistrat la Secţia pentru anchetarea magistraţilor.

Sebastian Ghiţă a declarat, joi, că a primit azil politic, decizia fiind luată după ce judecătorii din Serbia au studiat probele pe care procurorii de la DNA Ploieşti le-ar fi falsificat şi după ce au fost audiaţi mai mulţi martori, între care şi Vlad şi Andreea Cosma.

„Eu am primit azil politic, chiar dacă e o procedură destul de grea, judecătorii au studiat informaţiile prezentate de Onea şi Negulescu, informaţii falsificate şi au decis acordarea de azil politic. Da, au fost audiaţi martori aici. Vlad şi Andreea Cosma au fost audiaţi prima oară aici în Serbia. Sunt ambele prinse în aceeaşi procedură şi în cadrul audierilor oficiale mai mulţi martori din România au fost prezenţi aici”, a declarat Sebastian Ghiţă, la România TV.

Potrivit fostului deputat, autorităţile din Serbia s-au „îngrozit” când au văzut că procurorii au încurajat falsificarea probelor, făcând referire la Lucian Onea şi Mircea Negulescu, de la DNA Ploieşti.

„Mai mult decât atât, poliţişii şi judecătorii din Serbia au audiat direct, cu traducător în limba sârbă, aceşti martori care au spus ce s-a întâmplat în epopeea de la DNA Ploieşti şi au înţeles foarte bine. De aceea au luat această decizie. E greu de înţeles pentru orice judecător cum dosarele durează 2, 3. 5 ani şi nu se descoperă nicio probă care să incrimineze pe nimeni şi totuşi este menţinut mandatul de arestare”, a mai spus Sebastian Ghiţă.

Înalta Curte de Justiţie din Belgrad a respins în iulie cererea autorităţilor române privind extrădarea fostului deputat Sebastian Ghiţă.

În România, fostul parlamentar a fost văzut ultima oară în noaptea dinspre 19 spre 20 decembrie 2016, când pleca de la un eveniment organizat de SRI. Acolo a participat în calitatea sa de membru al comisiei parlamentare de control, moment în care poliţiştii care îl filau, la cererea procurorilor, l-au pierdut. Potrivit unor surse, Ghiţă conducea pe DN1 cu peste 200 km/h, iar la un moment dat un alt autoturism i-ar fi blocat pe poliţişti. Ulterior, maşina lui Ghiţă a fost găsită la locuinţa sa, astfel că poliţiştii au crezut că doarme.

Fostul parlamentar a fost prins în Belgrad, pe 13 aprilie 2017. Reţinerea lui Sebastian Ghiţă s-a făcut la ora 23.45, acesta fiind pe o stradă din Belgrad, alături de fratele său. La legitimare, Ghiţă a prezentat un act de identitate şi un permis sloven, în timp ce fratele său le-a dat poliţiştilor actele reale.

Sebastian Ghiţă a fost eliberat, la finele lunii mai 2017, în Serbia, după ce a plătit o cauţiune de 200.000 de euro, neavând însă voie să părăsească Belgradul.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…