Acasa Justiție Sebastian Ghiță este audiat de instanța supremă într-o ședință secretă

Sebastian Ghiță este audiat de instanța supremă într-o ședință secretă

3 min read
0
0
400

Omul de afaceri Sebastian Ghiță este audiat, de la ora 14:00 prin videoconferință, în Serbia, în vederea extrădării, de judecătorii de la ICCJ din România. Vineri, el va fi audiat din nou, de judecătorii sârbi, în vederea extrădării.

Ședința de judecată are loc la Înalta Curte de Casație și Justiție. În sală sunt avocații inculpatului, un interpret de limbă sârbă și judecătorii români, în timp ce, la Belgrad, Sebastian Ghiță va fi însoțit în sala de judecată de un judecător sârb.

a1

Această audiere prin videoconferință a fost acceptată în urma solicitării sale. Audierea va avea loc în ședință secretă.

A cincea cerere a procurorilor de arestare preventivă pe numele fostului deputat a fost făcută în dosarul „Ponta-Blair”. Fostul premier Victor Ponta și prietenul său Sebastian Ghiță sunt cercetaţi pentru modul în care a fost finanţată vizita fostului premier britanic Tony Blair la Bucureşti. Sebastian Ghiță este acuzat în dosar că ar fi plătit 220.000 de euro pentru vizita fostului premier britanic Tony Blair în România. În schimb, ar fi fost desemnat candidat pe un loc eligibil în Camera Deputaților prin influența și cu autoritatea funcției lui Victor Ponta de președinte PSD și copreședinte al USL.

nei

Autoritățile din România au cerut extrădarea lui Sebastian Ghiță, care a fugit din ţară la finele anului trecut, chiar înaintea unei audieri la DNA și cu o zi înainte să-i expire imunitatea parlamentară. Sebastian Ghiță e cercetat în nu mai puţin de cinci dosare penale diferite.

Sebastian Ghiţă a fost localizat şi reţinut la Belgrad, în noaptea de 13 spre 14 aprilie. Ghiţă avea permis de conducere şi buletin de Slovenia şi era împreună cu fratele său în momentul capturării.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anchetă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionului aterizat forţat pe un câmp

O anchetă a fost deschisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionu…