Acasa Justiție Sebastian Ghiță nu va putea fi audiat, joi, prin videoconferință

Sebastian Ghiță nu va putea fi audiat, joi, prin videoconferință

2 min read
0
0
176

Tribunalul Prahova a anunțat, miercuri, prin intermediul unui comunicat de presă, că omul de afaceri Sebastian Ghiță nu va putea fi audiat prin videoconferință la termenul de joi, 6 iulie, stabilit în dosarul în care DNA Ploiești a cerut arestarea preventivă a acestuia în speța în care el este inculpat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu.

Potrivit documentului, videoconferința stabilită pentru data de joi nu va putea fi efectuată din cauza „imposibilității” comunicate de instanța din Serbia.

În data de 22 iulie, audierea lui Ghiță nu a fost posibilă întrucât au fost probleme în privința conexiunii care, la un moment dat, s-a întrerupt, neputând fi refăcută, iar interpreta desemnată să asigure traducerea în raporturile cu autoritățile sârbe nu s-a prezentat la acel termen.

În acest context, instanța a acordat termen pentru data de 6 iulie.

Procurorii DNA Ploiești cer arestarea lui Sebastian Ghiță în dosarul în care el este cercetat pentru sprijinirea unui grup infracțional organizat, trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

În același dosar sunt inculpați, printre alții, cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu, fostul președinte al Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, și fiul acestuia din urmă, fostul deputat PSD Vlad Cosma.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Curtea de Apel Bucureşti decide astăzi dacă va fi ridicată carantina în comuna prahoveană Gornet

Curtea de Apel Bucureşti se pronunţă, marţi, pe cererea autorităţilor locale din comuna Go…