Acasa Justiție Sebastian Ghiţă, scos de sub control judiciar în dosarul „Hidro”

Sebastian Ghiţă, scos de sub control judiciar în dosarul „Hidro”

4 min read
0
0
65

Magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au decis, miercuri, ca omul de afaceri Sebastian Ghiţă să fie scos de sub control judiciar în dosarul „Hidro”, în care este acuzat de sprijinirea unui grup infracţional organizat. Decizia este definitivă.

magistraţii Curţii de Apel Ploieşti au admis, miercuri, contestaţia făcută de Sebastian Ghiţă şi au decis ca acesta să fie scos de sub controlul judiciar, măsură luată de Tribunalul Prahova la sfârşitul lunii septembrie.

„Admite contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii nr. 401 din data de 26 septembrie 2017 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova, pe care o desfiinţează în parte şi în rejudecare: Revocă măsura controlului judiciar dispusă faţă de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian în temeiul disp. art. 227 alin.2 Cod procedură rap. la art. 202 alin.4 lit.b) şi art. 215 Cod procedură penală. Menţine în rest dispoziţiile încheierii. Respinge ca nefondată contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie- Direcţia Naţională Anticorupţie- Serviciul Teritorial Ploieşti împotriva aceleiaşi încheieri. În baza art. 275 al. 6 C. proc. pen dispune plata onorariului traducătorului autorizat de limbă sârbă Vukadinovic Milijana pentru 30 minute de traducere instantanee, în regim de urgenţă, pentru termenul din data de 23 octombrie 2017, respectiv, pentru o oră de traducere instantanee, în regim de urgenţă, pentru termenul din data de 25 octombrie 2017, a cheltuielilor de transport efectuate pentru prezenţa la termenele menţionate precum şi a traducerii, în regim de urgenţă, a corespondenţei cu autoritatea judiciară din Serbia. În baza art.275 alin.3 Cod procedură penală cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu astăzi, 25 octombrie 2017.
Document: Încheiere – măsuri preventive (faza de UP)    25.10.2017”, se arată în soluţia dată de instanța prahoveană.

Decizia este definitivă.

Magistraţii Tribunalului Prahova au hotărât, în 26 septembrie, că fostul deputat Sebastian Ghiţă, cercetat pentru sprijinirea unui grup infracţional organizat în dosarul „Hidro”, nu trebuie arestat preventiv şi au decis să îl plaseze sub control judiciar.

Cererea de arestare preventivă pentru Sebastian Ghiţă a fost depusă la sfârşitul lunii aprilie, în dosarul Hidro Prahova, în care Sebastian Ghiţă este cercetat pentru corupţie alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herţanu, de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, şi de fiul acestuia, fostul deputat PSD, Vlad Cosma.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…