Acasa Justiție Secţia de Anchetare a Magistraţilor a efectuat audieri în masă în cazul dosarelor fabricate de cuplul Onea-Negulescu

Secţia de Anchetare a Magistraţilor a efectuat audieri în masă în cazul dosarelor fabricate de cuplul Onea-Negulescu

2 min read
0
0
35

Săptămâna aceasta, la Secția de Investigare a magistraților, mai mulți procurori și judecători din Prahova au fost chemați să dea explicații privind dosarele de la DNA Ploiești. Aceștia sunt bănuiți de legături cu procurorii Lucian Onea și Mircea Negulescu. Mai exact, în cauză există suspiciunea că judecătorii ar fi dat sentințe la cererea lui Negulescu și Onea.

Magistraţii au declarat că au fost supuşi unor presiuni din partea procurorilor din Unitatea de Elită DNA Ploieşti înainte de a se pronunţa în anumite dosare.

După cum știți, Secţia pentru procurori a CSM a avizat cererea de revocare a procurorului Lucian Onea de la DNA Ploieşti, la o zi după ce Consiliul Superior al Magistraturii a respins cererea Secţiei pentru investigarea magistraţilor a Parchetului General privind încuviinţarea arestării preventive a lui Onea şi Mircea Negulescu.

Secţia pentru procurori a CSM a discutat nota privind solicitarea de avizare a revocării lui Onea de la Direcţia Naţională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Ploieşti.

Totodată, Parchetul General a anunţat extinderea urmăririi penale în cazul procurorilor Lucian Onea şi Mircea Negulescu, cei doi fiind acuzaţi de mai multe infracţiuni, printre care constituirea unui grup infracţional organizat. În acelaşi dosar sunt cercetaţi alţi trei procurori şi trei ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul DNA Ploiești.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anomalie pe sistematizare la intersecția strazilor Mircea cel Bătrân cu Armași

În urma mai multor sesizări, pe parte de sistematizare, din partea cetățenilor din zona Mi…