Acasa Justiție Secția Specială de Investigare a magistraților prezintă raportul de activitate. Kovesi, Negulescu, Onea cele mai cunoscute investigații ale Secției

Secția Specială de Investigare a magistraților prezintă raportul de activitate. Kovesi, Negulescu, Onea cele mai cunoscute investigații ale Secției

3 min read
0
0
65

Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție prezinta, la urmatoarea sedinta a plenului CSM, raportul de activitate pe anul 2018. Printre cele mai cunoscute investigatii ale Sectiei sunt cele privind-o pe Laura Codruta Kovesi, precum si dosarul vizandu-i pe procurorii Mircea Negulescu si Lucian Onea. Raportul ar fi urmat sa se discute maine, insa sedinta s-a amanat din lipsa de cvorum.

Sectia pentru Procurori a CSM a cerut Inspecției Judiciare efectuarea unor verificari, existând suspiciuni de scurgere de informatii.

Sectia a fost controversata inca de la infiintare, activitatea ei fiind susținută de Putere, fiindu-i atribuite puteri sporite, care au nemulțumit sistemul judiciar.

Concret, după înfiinţarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor în Justiţie (SIIJ), judecătorii s-au lovit de dilema reprezentării acuzării în instanţele de judecată. În dosarele în sunt implicaţi magistraţi, anchetele au fost făcute până acum de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi tot aceştia sunt cei care le-au şi susţinut în instanţă, însă odată cu înfiinţarea noii secţii şi cu transferul acestor dosare către SIIJ, nu este clar care procurori ar trebui să susţină în instanţă acuzarea.
Astfel, odată cu operaţionalizarea noi Secţii, în data de 23 octombrie 2018, noile dispoziţii au fost interpretate diferit chiar şi de către judecătorii Curţii Supreme. În unele cazuri, judecătorii au considerat că atunci când e vorba de anchete făcute de DNA, tot un procuror anticorupţie trebuie să susţină, până la finalul procesului, acuzaţiile. Pe de altă parte, alte complete au aplicat de îndată regulile introduse odată cu înfiinţarea secţiei speciale şi au cerut ca acuzarea să fie reprezentată de procurorii Parchetului General.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Bărbat găsit spânzurat pe un pod de cale ferată

Un bărbat de 59 de ani a fost găsit spânzurat, joi, de balustrada unui pod de cale ferată,…