Acasa Justiție Şeful IPJ Prahova, urmărit penal pentru luare de mită

Şeful IPJ Prahova, urmărit penal pentru luare de mită

4 min read
0
0
107

Inspectorul şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, Marian Iorga, urmărit penal de DNA pentru luare de mită, a fost pus la dispoziţia IGPR, a anunţat, vineri, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

„În vederea asigurării informării opiniei publice, cu privire la situaţia ofiţerului care asigura conducerea Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova, vă comunicăm faptul că ministrul Afacerilor Interne a dispus încetarea împuternicirii acestuia din funcţia de inspector şef. Ofiţerul a fost pus la dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române. Pe perioada punerii la dispoziţie, comisarul-şef de poliţie va primi sarcini profesionale în zona de suport administrativ”, precizează sursa citată.

Potrivit IGPR, continuitatea conducerii IPJ Prahova va fi asigurată, temporar, de comisar-şef de poliţie Mihai-Ginel Preda, adjunct al şefului inspectoratului, în cadrul aceleiaşi unităţi.

De asemenea, continuitatea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi va fi asigurată, temporar, de comisar-şef de poliţie Costel Chirică adjunct al şefului inspectoratului, în cadrul aceleiaşi unităţi, menţionează reprezentanţii IGPR.
Inspectorul şef al IPJ Prahova, Marian Iorga, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie într-un dosar în care este acuzat de luare de mită în perioada în care s-a aflat la conducea IPJ Călăraşi, a informat, vineri, DNA.
Conform unui comunicat al DNA, procurorii de la Secţia de combatere corupţiei au pus în mişcare acţiunea penală şi măsura controlului judiciar pe o durată de 60 de zile, începând cu ziua de joi, faţă de Marian Iorga, la data faptelor inspector-şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Călăraşi, în momentul de faţă împuternicit la şefia IPJ Prahova, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.
Procurorii anticorupţie notează în ordonanţă că, fiind în funcţia de inspector-şef al IPJ Călăraşi, la data de 29 aprilie 2017, Marian Iorga ar fi primit un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intra în atribuţiile sale de serviciu – soluţionarea favorabilă a unei sesizări.

Load More Related Articles
Load More By Redactia
Load More In Justiție

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Anchetă a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionului aterizat forţat pe un câmp

O anchetă a fost deschisă de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti în cazul avionu…